سرخط خبرها
  • تاریخ انتشار : // - 08:48
  • تعداد بازدید خبر : 184
  • زمان مطالعه : 8 دقیقه
قائم مقام سازمان بازرسی کل کشور در مراسم امضای تفاهم‌نامه همکاری با دانشگاه علم و صنعت؛

سیاست و راهبرد سازمان بازرسی کل کشور در دوره تحول و تعالی توجه ویژه به علم و پژوهش است/ دانشگاه‌ها می‌توانند از تجارب میدانی بازرسان استفاده کنند

تفاهم‌نامه همکاری مشترک علمی، آموزشی و پژوهشی سازمان بازرسی کل کشور و دانشگاه علم و صنعت ایران با حضور قائم مقام سازمان بازرسی و رئیس این دانشگاه در سازمان بازرسی کل کشور امضاء شد.

به گزارش روابط عمومی سازمان بازرسی کل کشور، دکتر رحمانیان قائم مقام سازمان بازرسی کل کشور در مراسم امضای تفاهم‌نامه همکاری مشترک علمی، آموزشی و پژوهشی با دانشگاه علم و صنعت که با حضور رئیس و معاونین این دانشگاه در سازمان بازرسی کل کشور برگزار شد، با تبریک هفته بسیج و تسلیت ایام شهادت حضرت زهرا(س) و با تاکید بر توجه به حوزه «علم، دانش و پژوهش» گفت: یکی از راهبردهای مهمی که می‌تواند نظام جمهوری اسلامی ایران را در دنیا سربلند و سرفراز کند و سبب درخشش آن گردد، راهبرد علم و تحقیق و پژوهش است. مقام معظم رهبری به کرات در بیانات‌شان به این مهم اشاره داشتند و بارها این موضوع را که کلیه دستگاه‌ها خود را مجهز و ممحض به آخرین دستاوردهای علم و دانش کنند، تاکید کرده است.

قائم مقام سازمان بازرسی کل کشور ادامه داد: امروز در صورتی می‌توانیم در دنیا در بخش‌های مختلف اجتماعی، فرهنگی و از جمله صنعت پیشرو باشیم که در حوزه علمی و پژوهشی حرفی برای گفتن داشته و در این راستا اقدام عملی ویژه و برتر از دیگران انجام داده باشیم. از طرف دیگر متاسفانه شاهد این هستیم که قدرت‌های استکباری، برتری علمی خود را به ابزار سلطه در دنیا تبدیل کرده‌اند و از این طریق اهداف سلطه جویانه خود را دنبال می‌کنند.

وی افزود: در این شرایط اگر بخواهیم سربلندی نظام جمهوری اسلامی ایران را دنبال کنیم، چاره‌ای نداریم جز اینکه به سمت علم، دانش و پژوهش حرکت کرده و کل فعالیت‌های ما بر مبنا و موازین علمی و کارشناسی باشد.

وی با آسیب‌شناسی به‌کارگیری حوزه تولید علم و دانش در کشور تصریح کرد: اولین موضوع این است که جهت‌گیری علمی ما باید به چه سمت و سویی باشد و آیا جهت‌گیری ما تاکنون درست بوده یا خیر و اینکه چقدر توانسته‌ایم از این جهت‌گیری علمی استفاده کنیم و یا به تعبیر دیگر چقدر تولید علم توانسته به تولید ثروت، کارآفرینی، ایجاد اشتغال و توسعه علوم در کشور کمک کند و اگر عقب‌ماندگی‌، کوتاهی و ضعفی داریم ایراد کار کجاست و چگونه می‌توانیم این عقب‌ماندگی را رفع کنیم.

قائم مقام سازمان بازرسی کل کشور یادآور شد: نکته دیگر در بحث علم این است که ما چقدر توانسته‌ایم از دستاوردهای موفق علمی دنیا استفاده کرده و با بومی‌سازی این دستاوردها در بخش‌های مختلف جامعه، از آن بهره‌گیری کامل کنیم و آیا این بومی‌سازی‌ها، درست بوده یا خیر.

وی با تاکید بر کمک نظام علمی و کارشناسی به دستگاه‌های اجرایی و نظارتی کشور گفت: بسیاری از مشکلاتی که امروز در کشور با آن‌ها مواجه هستیم، مانند عدم بهره‌وری نظام اداری و اجرایی و حتی نظام صنعتی کشور می‌تواند با راهکارهای عملی و کارشناسی حل شود.

وی افزود: اینکه چرا هنوز برخی ساختارهای اداری و اجرایی ما تولید فساد و مفسده می‌کنند و چرا در حوزه‌های مختلف مانند انرژی، بانکی و منابع طبیعی و ... ناترازی داریم و نتوانسته‌ایم آن را حل کنیم به کم‌توجهی به مقوله علم و پژوهش باز می‌گردد.

رحمانیان خاطرنشان کرد: البته ممکن است دانشگاهیان بگویند ما راهکار تمام این مسائل را ارائه کرده‌ایم ولی افرادی که باید توجه کنند و مسئولیت اجرایی و اداری کشور را بر عهده دارند به آموزه‌ها و نتایج علمی توجه نداشته‌اند.

وی افزود: یکی از جلوه‌های ارتقای سطح تعاملات و همکاری سازمان بازرسی کل کشور با مراکز علمی و دانشگاهی با تنظیم تفاهم‌نامه در همین راستا می‌باشد و می‌خواهد با استفاده از ابزار نظارتی خود، دستاوردهای علمی و کارشناسی و کارهای پژوهشی خوبی که درباره معایب و آسیب‌هایی که امروز نظام اداری و اجرایی و نظام صنعتی کشور دچار آن‌ها است را در قالب برنامه نظارتی آورده و در راستای تکالیف و وظایف سازمان بازرسی و جایگاه نظارتی عام و گسترده‌ای که دارد به صورت پیشنهادات لازم‌الاجرا به دستگاه‌ها ارائه و پیگیری نماید.

قائم مقام سازمان بازرسی کل کشور تصریح کرد: سیاست و راهبرد سازمان بازرسی کل کشور در دوره تحول و تعالی، توجه ویژه به علم و پژوهش است و هیچ فعالیتی در سازمان بدون پشتوانه و ضمیمه دانشی و پژوهشی نباید انجام شود که این جزو تاکیدات ریاست سازمان بازرسی به بخش‌های مختلف سازمان است و در حال حاضر که در فصل برنامه‌ریزی سازمان برای سال آینده می‌باشیم، با کلیه مراکز علمی، دانشگاهی و پژوهشی معتبر مذاکره و مکاتبه کرده تا دیدگاه‌های کارشناسی خود را در خصوص آسیب‌ها و گلوگاه‌های فساد در حوزه‌های مختلف ارسال نمایند تا پس از انجام کارشناسی در اداره کل برنامه‌ریزی در سال آینده در دستور کار برنامه‌های نظارتی قرار گیرند.

وی با تاکید بر اجرای بندهای تفاهم‌نامه همکاری با دانشگاه علم و صنعت گفت: تفاهم‌نامه همکاری که امروز امضاء خواهد شد باید همانند تفاهم‌نامه‌های گذشته سازمان با دانشگاه‌ها و مراکز علمی کشور از طریق تشکیل کارگروه‌های تخصصی مختلف اجرایی شود.

رحمانیان در عین حال به تفاوت‌های تفاهم‌نامه همکاری سازمان بازرسی کل کشور با دانشگاه علم و صنعت اشاره کرد و افزود: در تفاهم‌نامه همکاری با دانشگاه علم صنعت، موضوعات به روز و مهمی مانند به‌کارگیری آی‌تی و هوش مصنوعی، آموزش نیروهای سازمان، استخراج الگوی داده‌ها از بانک‌های اطلاعاتی دستگاه‌های اجرایی جهت ریشه‌یابی مسائل اولویت‌دار کشور، بررسی و آسیب‌شناسی وضعیت موجود در چشم‌انداز نظام‌های مختلف صنعتی در کشور، اجرای پروژه‌های فرآیندکاوی به منظور تعیین و رفع نقاط گلوگاهی و سنجه‌های نظارتی و سوء‌جریان و ... مورد توجه است.

وی در پایان با اشاره به خدمات متقابل سازمان بازرسی به دانشگاه‌ها در تفاهم‌نامه‌های همکاری گفت: سازمان بازرسی کل کشور یک مرجع عام نظارتی است و فقط بر دستگاه‌های اجرایی و اداری نظارت ندارد، بلکه غالب دستگاه‌های صنعتی و مراکزی که دانشگاه با آن سر و کار دارد نیز تحت شمول نظارت سازمان بازرسی کل کشور قرار دارد، بنابراین دانشگاه می‌تواند از تجارب میدانی بازرسان نیز استفاده کند.

نظارت سازمان بازرسی کل کشور هدفمند و علم‌محور است

در ابتدای این نشست حجت الاسلام محمد امین کیخای فرزانه سرپرست مرکز آموزش و پژوهش‌های سلامت اداری و مبارزه با فساد سازمان بازرسی کل کشور نیز با بیان اینکه سازمان بازرسی کل کشور به عنوان عالی‌ترین و جامع‌ترین نهاد نظارتی کشور به ویژه در دوره اخیر و در ایام تحول و تعالی قوه قضائیه سعی کرده است نظارت خود را هدفمند، کارآ و علم‌محور کند، افزود: در دوره جدید سازمان بازرسی کل کشور سعی شده است با رویکرد پیشگیرانه، نظارت‌ها هوشمند باشد تا در نهایت بتوانیم با پدیده فساد مبارزه کنیم و نه لزوما با مفسد.

وی افزود: طی سال گذشته سازمان بازرسی کل کشور با بیش از 10 دانشگاه مادر تفاهم‌نامه همکاری امضا کرده است و برخی از دانشگاه‌ها در حال اجرای پروژه‌های ملی با همکاری سازمان بازرسی کل کشور هستند.

کیخای فرزانه تصریح کرد: حوزه‌هایی مانند شفافیت، تعارض منافع، گلوگاه‌های فساد و ... موضوعاتی هستند که امروز در اولویت سازمان بازرسی قرار دارند و در سند تحول و تعالی قوه قضائیه نیز این موضوعات محل توجه قرار گرفته‌اند. لذا نقش دانشگاه‌های جامع در کشور از جمله دانشگاه علم و صنعت می‌تواند در این موضوع خیلی کارآمد باشد.

دانشگاه علم و صنعت رتبه اول در حوزه پژوهش و ارتباط با صنعت

همچنین دکتر داود یونسیان رئیس دانشگاه علم و صنعت ایران با تاکید بر اینکه نقطه قوت این دانشگاه ارتباط آن با صنعت و جامعه است، افزود: همان‌طور که از اسم دانشگاه بر می‌آید و آمار نیز آن را تایید می‌کند، در سه سال گذشته با اختلاف معنا داری رتبه اول را در حوزه پژوهش و همچنین در حوزه ارتباط با صنعت بین دانشگاه‌های کشور کسب کرده‌ایم.

وی با اشاره به فعالیت‌های منحصر به فرد دانشگاه علم و صنعت در برخی رشته‌های دانشگاهی مانند راه‌آهن، خودرو، حکمرانی و حوزه مهندسی پیشرفت و ... گفت: یکی از قله‌های مهم دانشگاه علم و صنعت، حوزه هوش مصنوعی است که چند پروژه ملی در این حوزه با موضوعات مرتبط با مبارزه با فساد در دانشگاه علم و صنعت در حال انجام است.

وی در پایان با بیان اینکه دانشگاه علم و صنعت با توجه به پتانسیلی که دارد وظیفه خود می‌داند که به جامعه و صنعت خدمت داشته باشد، از سازمان بازرسی کل کشور خواست با راهبری صنایع، پیوند بین صنعت و دانشگاه را تقویت کند.

اتصال علم و پژوهش به صنعت ضرورت کشور است

غلامرضا خدادادی بازرس کل امور آموزش و پژوهشی سازمان بازرسی کل کشور نیز با اشاره به اهمیت دانشگاه علم و صنعت گفت: تعامل و اتصال مفهوم علم و پژوهش به صنعت ضرورت کشور و یک خواست ملی است که متاسفانه دولت‌ها در این خصوص حمایت لازم را نداشته‌اند.

وی با تاکید بر استفاده از ظرفیت‌های سازمان بازرسی کل کشور برای ارتباط دادن حوزه علم و دانش با حوزه صنعت کشور گفت: در سند آمایش آموزش عالی کشور، بحث ماموریت‌گرایی مطرح شده است. در حوزه ماموریت‌گرایی یک تکلیف مهم بر عهده دانشگاه‌ها است که سرویس‌دهی به دستگاه‌های اجرایی و هدفمند کردن پایان‌نامه‌ها و رساله‌ها در چارچوب نقشه جامعه علمی کشور است.

کلمات کلیدی
یاسر فاتحی فشتمی
تهیه کننده:

یاسر فاتحی فشتمی