- بازدید بازرس کل آذربایجان شرقی از بیمارستان صحرایی 04/04/09
- بازدید بازرس کل قضایی استان خوزستان از تصفیهخانههای آب شرب کلان شهر اهواز 04/04/09
- تأکید بازرس کل قضایی آذربایجان غربی بر خودداری دستگاههای اجرائی از صدور مجوز احداث منازل مسکونی در جوار واحدهای تولیدی 04/04/09
- بازدید دو ساعته بازرسکل استان قزوین از شرکت مدیریت تولید برق شهید رجایی 04/04/08
- خونهای پاک شهیدان، ضامن بیداری ملتها و نابودی ظلم و استکبار رژیم کودک کش صهیونیستی خواهد بود 04/04/07
- بازدید بازرس کل قضایی استان البرز از مرکز صدا و سیمای استان/ تقدیر از عملکرد رسانه ملی در اطلاعرسانی به موقع وقایع جنگ تحمیلی 04/04/04
- تـشـکـیـل قـرارگـاه نـظـارت بـر بـازار در بـازرسـی کـل اسـتـان مرکـزی/بازدید میدانی هیاتهای بازرسی 04/04/03
- بازدید بازرسکل استان سمنان از فروشگاه های زنجیره ای استان 04/04/02
- دیدار بازرس کل قضایی استان البرز با خانواده شهید سجاد ادیبی از شهدای جنگ تحمیلی رژیم غاصب صهیونیستی 04/04/02
- بازدید بازرس کل استان خراسان رضوی از مرکز توانبخشی امام خمینی (ره)/دیدار با جانبازان بستری در مرکز 04/04/02
دوره آموزشی بدو خدمت بازرسان جدیدالورود سازمان بازرسی برگزار شد/ رحمانیان: اولین شرط موفقیت در کارها مجهز شدن به سلاح علم و دانش است
دومین دوره آموزشی بدو خدمت بازرسان جدیدالوورد سازمان بازرسی کل کشور با حضور احمد رحمانیان قائم مقام سازمان بازرسی کل برگزار و بر اهمیت علم افزایی و دانش تاکید گردید.
به گزارش روابط عمومی سازمان بازرسی کل کشور، دومین دوره آموزشی بدو خدمت بازرسان جدیدالورود سازمان بازرسی کل کشور با حضور احمد رحمانیان قائممقام سازمان بازرسی کل کشور برگزار شد.
در ابتدای این برنامه رحمانیان با تبریک میلاد با سعادت حضرت امام حسن عکسری(ع) در توصیههایی به بازرسان جدیدالورود اظهار کرد: لازم است که در بدو خدمت اهمیت و جایگاه سازمان بازرسی کل کشور که آغاز فعالیت شما است را بدانید. همانگونه که حتما میدانید این سازمان طبق اصل 174 قانون اساسی ایجاد و عالیترین مرجع نظارتی در کشور میباشد.
وی گفت: این سازمان از این جهت عالیترین مرجع نظارتی نامیده میشود که در دیگر قوا و دیگر بخشهای کشور هم دستگاههای نظارتی همچون دیوان محاسبات یا وزارت اطلاعات یا سازمان برنامه و بودجه انجام وظیفه میکنند اما صلاحیت همه آنها محدود میباشد. در حالی که سازمان بازرسی کل کشور صلاحیت عام داشته و به جز چند نهاد انگشتشمار میتواند به همه دستگاهها و بخشها نظارت و بازرسی خود را اعمال نماید.
قائم مقام سازمان بازرسی کل کشور با تشریح وظایف این سازمان گفت: سازمان بازرسی دارای 2 وظیفه اصلی و جدی یعنی نظارت بر اجرای صحیح قوانین و نظارت بر حسن جریان امور میباشد. معتقدیم اگر این دو وظیفه به خوبی در کشور اجرا شود بسیاری از مشکلات کشور کاهش یافته و یا مرتفع میگردد.
رحمانیان ادامه داد: وظیفه و تکلیف و مسئولیتی که بر عهده دارید بسیار سنگین است. نقش و عملکرد شما بخصوص در گزارشهایی که تهیه میکنید بسیار حائزاهمیت و موثر میباشد.
وی در ادامه توصیههای خود به بازرسان جدیدالورود افزود: حتما روحیه پرسشگری و مطالبهگری را در خود تقویت کنید. همچنین در انجام وظایف ابتکار، نوآوری و خلاقیت داشته باشید.
قائم مقام سازمان بازرسی کل کشور بر اهمیت علم افزایی و دانش تاکید کرد و گفت: اولین شرط موفقیت در کارها مجهز شدن به سلاح علم و دانش است. طبیعتا به واسطه شغل و جایگاهتان با دستگاههای اجرایی، فرهنگی، سیاسی، اجتماعی و اقتصادی ارتباط خواهید داشت. لذا باید ماهیت کار و وظیفه این دستگاهها را بشناسید.
رحمانیان خاطرنشان کرد: علاوه بر موضوعات تخصصی هر حوزه نظارت و بازرسی باید به مسائل کلی بازرسی همچون تعارض منافع، نحوه ورود به قراردادها و معاملات، تخصیص اعتبارات، قوانین مرتبط با شفافیت، سلامت اداری و غیره مسلط باشید. چراکه در هر بخشی مشغول به خدمت شوید با این مسائل ارتباط زیادی خواهید داشت.
وی تصریح کرد: در همه مراحل کار مراقبت کنید که دچار رکود، جمود و توهم دانشی نشوید. بدانید که مدرک تحصیلی به تنهایی برای انجام ماموریتها کفایت نمیکند. دانش و علوم بشر در مقابل ندانستهها بسیار اندک و ناچیز میباشد.
قائم مقام سازمان بازرسی کل کشور به نقش سازمان بازرسی در مبارزه با فساد و مفسدین اشاره کرده و گفت: شما عزیزان در این سازمان به مبارزه با مفسدین و فاسدین خواهید رفت که این افراد بعضا ممکن است به ابزارهای ثروت و حتی قدرت هم دسترسی داشته باشند. آنها خوب میدانند که فعل مجرمانه یا سوءجریان را چگونه انجام دهند که ردپایی از آنها به جای نماند. اینها شناسایی نمیشوند مگر تسلط کامل با فنون و روش های بازرسی و کشف تخلف همراه با دانش و هوش و ذکاوت شما. پس دائم به دنبال به روزرسانی علم و دانش خود بوده و راههای مبازره با مفسدین را یاد بگیرید.
رحمانیان جلب رضایت الهی را مهمترین اولویت یک بازرس دانست و گفت: کار خود را برای جلب رضایت الهی انجام دهید. دنبال دیده شدن و تشویق به هر قیمتی نباشید. اگر در کارتان اخلاص باشد حتما برکت و اثربخشی داشته و دیده خواهد شد. اجر معنوی را بالاتر از دیگر اجرهای مادی و دنیوی بدانید و یقینا داشته باشید آنچه برای شما باقی خواهد ماند همین رضایت الهی و اخلاص در کار است.
وی به معیارهای مهم در سازمان و نحوه موفقیت در کار هم گریزی زد و گفت: خلاقیت و توانمندی خود را بعنوان یک بازرس بروز دهید. ارتقاء شغلی صرفا به لحاظ سابقه نیست، بلکه کیفیت کار و عملکرد مهم است.
قائم مقام سازمان بازرسی کل کشور افزود: میزان توانمندی علمی شما، جدیت در انجام وظایف شغلی، کارآمدی، انگیزه و اراده، قاطعیت، حساسیت نسبت به فساد، مسئولیت پذیری، تلاش و پیگیری، اثربخشی و پیشگیری از فساد، پرهیز از حاشیه و نظم و اخلاق معیارهای مهم سازمان در جهت ارتقاء و رشد و موفقیت شما میباشد.
رحمانیان در بخش دیگری از سخنان خود بر اشراف بر قوانین، اختیارات و تکالیف دستگاههای بازرسی شونده تاکید کرد و گفت: در هر محیط بازرسی که قرار میگیرید مسائل و اولویتهای کلان آن دستگاه را بشناسید. خودتان را درگیر مسائل خرد و جزئی نکنید. دنبال گلوگاه های احتمالی فساد، اثربخشی و میزان رضایت مردم از آن دستگاه باشید.
وی در ادامه گفت: در محیط بازرسی که قرار میگیرید اختیارات زیادی دارید و دستگاه مربوطه باید پاسخگوی سوالات شما باشد. لذا مراقبت کنید که دچار کبر و غرور نشوید. حتی مراقبت کنید که خدایی ناکرده دچار تطمیع نشوید. افراد فاسد از هر روشی برای کتمان فساد خود و برملا نشدن آن استفاده میکنند که یکی از این روشها تطمیع است.
قائم مقام سازمان بازرسی کل کشور بازرسان را به تقویت نظارت درونی و مبارزه با هوای نفس توصیه کرد و گفت: راه مبارزه با هوای نفسانی و شیطانی رعایت تقوای الهی است. اگر میخواهید در کار خود دچار تطمیع نشده و از هیچ تهدیدی نهراسید تقوای الهی یعنی انجام واجبات و ترک محرمات و ارزشهای اسلامی و اخلاقی را سرلوحه خود قرار دهید.
رحمانیان ادامه داد: ما همه در هر پست و جایگاهی که هستیم امانتدار مردم میباشیم. اگر کاری می کنیم و قدمی بر میداریم و در این مسیر حرکت میکنیم خود را مدیون شهدا و جانبازان و ایثارگران عزیز بدانیم. مراقب باشیم خدایی ناکرده مرتکب خیانت در امانت نشویم.
وی گفت: راه و رسم امانتداری این جایگاه این است که مشکلات مردم را بشناسیم و شبانه روزی به دنبال حل و فصل مشکلات آنها باشیم. بازدیدهای دورهای، بازدیدهای سرزده، حضور در محفلهای مردمی، دیدار و گفتوگوی چهره به چهره و شنیدن صدای مردم راههای جلب رضایت مردم میباشد.
قائم مقام سازمان بازرسی کل کشور در بخش انتهایی توصیه و رهنمودهای خود اظهار کرد: از مشکلات نترسید و با قاطعیت عمل کنید، از مشورت کردن با دیگران غافل نشوید و مطالبهگری قانونی از دستگاهها را حتما مدنظر قرار دهید. علاوه بر معرفی مدیران متخلف، از مدیران سالم و شایسته هم تقدیر کنید.
رحمانیان مستند و مستدل سخن گفتن را لازمه کار یک بازرس خوب دانست و گفت: هر سخن و گزارشی که از سوی شما صادر میشود باید مستند و دقیق باشد. گزارش و حرف بدون استناد به مدارک معتبر به هیچ عنوان اصلا جایز نیست. هر مستندی که در هر محیط و نهادی ارائه میدهید باید قابل دفاع و قابل قبول باشد. لذا گزارش ناقص و بدون استناد صحیح ننویسید. بدانید که آبرو و حیثیت افراد بسیاری به قلم و زبان شما وابسته است. مراقبت کنید که قبل از حصول علم و اطمینان از گزارش خود دست به قلم نشده و اگر تخلف یا فسادی محرز شده و به گزارش خود یقین دارید سپس با قاطعیت اقدام کنید.
وی در پایان گفت: با جدیت در کلاسها شرکت کرده و حتما به قوانین و آییننامه سازمان بازرس کل کشور اشراف پیدا کنید. بدون تسلط بر آنها وارد محیطهای بازرسی نشوید و گزارش تهیه نکنید.
انتهای پیام/
