• تاریخ انتشار : // - 12:09
  • تعداد بازدید خبر : 274
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه
در نشست «شفاف‌سازی، از راه رفته تا درس‌های نگفته» مطرح شد؛

سرپرست مرکز آموزش و پژوهش سازمان بازرسی: اساتید، دانشجویان و نخبگان به تولید ادبیات در امر شفافیت بپردازند

سرپرست مرکز آموزش و پژوهش‌های سلامت اداری و مبارزه با فساد از اساتید و دانشجویان و نخبگان کشور خواست به تولید ادبیات در امر شفافیت بپردازند.

به گزارش روابط عمومی سازمان بازرسی کل کشور حجت‌الاسلام‌والمسلمین محمدامین کیخای فرزانه سرپرست مرکز آموزش و پژوهش‌های سلامت اداری و مبارزه با فساد سازمان بازرسی کل کشور و رئیس دبیرخانه ترویج، سنجش و مطالبه­گری شفافیت در نشست «شفاف‌سازی، از راه رفته تا درس‌های نگفته» که در اندیشکده سلامت اداری دانشگاه امام صادق علیه‌السلام برگزار شد اظهار کرد: اگر نظام‌واره مبارزه با فساد در کشور‌ را بررسی کنیم می‌بینیم که موضوع شفافیت جزو اولویت‌های اصلی نظام جمهوری اسلامی می‌باشد.

وی گفت:  طبیعتاً همه ما در نظام حقوقی خود دارای تکالیف و وظایفی هستیم که یکی از این تکالیف اجرای قانون شفافیت است؛ اما باید گفت متأسفانه نتوانسته ایم برای این امر برنامه یا  حرف جدی داشته باشیم.

سرپرست مرکز آموزش و پژوهش‌های سلامت اداری و مبارزه با فساد سازمان بازرسی کل کشور ادامه داد: اینکه سالیان سال است که از سیاست‌های کلی نظام اداری کشور می‌گذرد ولی یک گزارش جامعی از اقدامات در امر شفافیت وجود ندارد، به خاطر این است که شاید به عمق و اهمیت موضوع پی نبرده ایم.

وی تصریح کرد: باید پرسید که چرا با این همه تأکیداتی که از سوی مقام معظم رهبری وجود دارد و نیز نظام حقوقی که در کشور داریم نگاه جامعه نخبگانی کشور به این مسئله معطوف نشده است؟

حجت‌الاسلام‌والمسلمین فرزانه افزود: در حوزه تعارض منافع وقتی که بحث می‌کنیم می‌بینیم که ریشه عدم توجه به این موضوع نپرداختن به مسئله شفافیت است. لذا هنوز این دغدغه به‌صورت عمومی در کشور شکل نگرفته است که همه باید مطالبه گر مسئله شفافیت باشیم.

وی گفت:  باید پرسید که چند پایان‌نامه و استاد و نخبه علمی کشور در این حوزه داریم؟ البته هدف ما از این نشست و نشست‌های مشابه یک تلنگر در جوامع علمی است که به این موضوع ورود کنند.

سرپرست مرکز آموزش و پژوهش‌های سلامت اداری و مبارزه با فساد سازمان بازرسی کل کشور ادامه داد: باید قبول کنیم که نتوانسته‌ایم مسائلی همچون تعارض منافع، شفافیت، مبارزه با فساد و ... را در جامعه و بین مردم نهادینه کنیم. البته که قانون شفافیت قانون خوبی است و پایه‌ها و ظرفیت خوبی را در اختیار می‌گذارد اما بازهم فرهنگ مطالبه‌‌گری در جامعه شکل نگرفته است.

وی عنوان کرد: اگرچه تک نگاره‌هایی در این خصوص وجود دارد اما آن‌چنان گسترده و فراگیر نیست که در بین مردم و مدیران و مسئولان دغدغه ایجاد کند.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین کیخای فرزانه تصریح کرد: باید این دغدغه ایجاد شود و مدیران ما به این موضوع به‌عنوان یک امر لازم توجه کنند.

وی گفت: سنجش شفافیت و تعارض منافع در دستگاه‌های اجرایی یکی از تکالیف ما در سازمان بازرسی کل کشور می‌باشد که در سند تحول قضایی به پیگیری آن ملزم شده‌ایم. بر این اساس اگر مطالبه‌گری ما صورت پذیرد دستگاه‌های مختلف اقدامات خود را به‌صورت جدی در امر شفاف‌سازی آغاز خواهند کرد.

سرپرست مرکز آموزش و پژوهش‌های سلامت اداری و مبارزه با فساد سازمان بازرسی کل کشور بیان کرد: در همین‌جا از اساتید و دانشجویان و نخبگان کشور می‌خواهیم به تولید ادبیات در امر شفافیت بپردازند. همچنین رسانه‌ها مسئله تعارض منافع و شفافیت و مطالبه‌گری این حوزه را در کانون توجهات قرار دهند.

وی اظهار کرد: معتقدیم امر به شفافیت امربه‌معروف و نهی از ضد شفافیت، نهی از منکر است. اعتقاد جدی داریم که اگر موضوع شفافیت و تعارض منافع در کشور به‌صورت جدی دنبال شود بسیاری از گلوگاه‌های فساد از بین خواهد رفت.

وی با اشاره به تصویب قانون الزام به سند رسمی گفت: این قانون با رویکرد شفاف‌سازی به تصویب مجلس رسید و حتماً خواهیم دید که در آینده آثار و برکات فراوانی خواهد داشت. لذا باید پذیرفت که شفافیت یک رویکرد است که باید سایه خود را بر سر همه قوانین بگسترداند.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین کیخای فرزانه خاطرنشان کرد: جامعه علمی کشور باید به این مسئله بپردازد و دانشگاه امام صادق علیه‌السلام می‌تواند پرچمدار این مطالبه‌گری باشد.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین فرزانه در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع شفافیت در دستگاه‌های اجرایی به‌ویژه شهرداری‌ها اشاره کرد و گفت: شهرداری‌ها از آن جمله دستگاه‌هایی هستند که در گذشته ادراک عمومی خوبی درخصوص آن وجود نداشت و در گزارشات و اخبار میدیم که زمینه فساد و تخلف در آن وجود داشته است.

وی توضیح داد: اما اکنون می‌بینیم موضوع شفافیت به‌صورت جدی در دستور کار قرار گرفته و زمینه‌های مطالبه‌گری از این نهاد فراهم شده است.

سرپرست مرکز آموزش و پژوهش‌های سلامت اداری و مبارزه با فساد سازمان بازرسی کل کشور بیان داشت: اگرچه این اقدامات نشانه خوبی جهت حرکت به سمت شفاف‌سازی است اما مسئله مهم در این رابطه استمرار و ثابت بودن اقدامات و تبدیل شدن به رویه است.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین کیخای فرزانه گفت: سؤال ما از همکاران خود در این نهاد این است که چطور می‌توان موضوع شفافیت و تعارض منافع را در این نهاد نهادینه کرد؟ سازمان شهرداری تهران چه برنامه و طرحی برای تبدیل کردن شفافیت به یک فرآیند ثابت دارد؟

وی در بخش پایانی سخنان خود گفت: سازمان شهرداری به‌ویژه شهرداری تهران باید موانع اجرای قانون شفافیت را به ما اعلام کند تا ما در سازمان بازرسی کل کشور با گزارش‌های اصلاحی بتوانیم موانع پیش روی آنان را برداشته و امر شفافیت را در این نهاد عمومی و خدمت‌رسان نهادینه کنیم.

 

کلمات کلیدی
فرزانه سادات سجادی
تهیه کننده:

فرزانه سادات سجادی