• تاریخ انتشار : // - 14:35
  • تعداد بازدید خبر : 7795
  • زمان مطالعه : 6 دقیقه
رئیس سازمان بازرسی کل کشور در نشست خبری مشترک با همتای عراقی:

تلاش سازمان بازرسی کل کشور برای گسترش همکاری‌های بین‌المللی برای بازگردان اموال ناشی از فساد

ناصر سراج رئیس سازمان بازرسی کل کشور و حسن الیاسری رئیس کمیسیون درستکاری و مبارزه با فساد عراق بعد از امضای یادداشت تفاهم همکاری در یک نشست خبری با حضور رسانه‌های داخلی و خارجی حضور یافته و به سؤالات خبرنگاران پاسخ گفتند.

به گزارش روابط عمومی سازمان بازرسی کل کشور، ناصر سراج در این نشست خبری، گفت: همان‌طور که استحضار دارید ایران و عراق در گذشته دارای حکومت‌های طاغوتی بودند. جمهوری اسلامی ایران 37 سال قبل با سرنگونی طاغوت تشکیل شد و عراق هم توانست چند سال قبل طاغوت را نابود و به جمهوری عراق تبدیل و به‌اصطلاح جمهوری اسلامی عراق تشکیل شد. در طول حکومت طاغوت، میلیاردها دلار از ایران سرقت و به کشورهای غربی انتقال داده شد و عاملان این فسادها به کشورهای غربی پناهنده شدند. در کشور دوست و برادر و شیعه عراق هم وضعیت این‌گونه است. سازمان بازرسی کل کشور طی سال‌های گذشته با حضور فعالانه در مجامع بین‌المللی از جمله آمبودزمان آسیایی و بین‌المللی تلاش دارد نمایندگان کشورهای غربی حاضر در این مجامع را قانع کند تا با فشار به دولت مرکزی، افراد و اموال به یغما رفته کشورهایی مانند ایران و عراق را به مبدأ اصلی بازگرداند.

رئیس سازمان بازرسی کل کشور با اشاره به حضور فعالانه ایران در دومین اجلاس بین‌المللی بغداد که سال گذشته با موضوع «بازگرداندن اموال مسروقه ناشی از فساد» گفت: در اجلاس نمایندگان بسیاری از کشورهای غربی حضور داشتند که در حاشیه آن توانستیم مذاکرات خوبی با نمایندگان آمبودزمان‌های کشورهای غربی درباره بازگرداندن اموال ناشی از فساد داشته باشیم. جالب آنکه در این اجلاس همه آمبودزمان‌های کشورهای غربی تصریح داشتند که نباید زمینه برای انتقال اموال و ثروت عمومی کشورهای در حال توسعه خصوصاً کشورهایی مانند عراق که طی سال‌های اخیر مورد دستبرد میراث تاریخی قرار گرفته، به کشورهای غربی فراهم باشد. اما متأسفانه اعلام کردند چون سیستم حقوقی این کشورها با کشور مبدأ مانند عراق متفاوت است قادر به برگرداندن اموال ناشی از فساد و همچنین مفسدین نیستند.

وی درد مشترک دیگر ایران و عراق را اعطای غیرقانونی تابعیت مضاعف به متهمین فساد دانست و گفت: همچنین آبان ماه امسال موضوع سخنرانی من در هشتمین اجلاس سالانه انجمن بین‌المللی مسئولین مبارزه با فساد که با حضور نمایندگان حدود 130 کشور در روسیه برگزار شد، «ممنوعیت اعطای تابعیت مضاعف به افراد فاسد» بود. در این سخنرانی ضمن تشریح سیاست‌های دوگانه غرب در خصوص مبارزه با فساد اعلام کردم که دولت‌های غربی ضمن آنکه شعارهای بسیاری در خصوص مبارزه با فساد و پول‌شویی مطرح می‌کنند، ولی در عمل هیچ همکاری با کشورهای در حال توسعه نکرده و در حقیقت برای مفسدین فراری فرش قرمز پهن می‌کنند. کشورهای غربی در واکنش به این سؤال که چرا مفسدین فراری به کشورهای مبدأ بازگردانده نمی‌شوند، مدعی رازداری شده و می‌گویند حق نداریم اطلاعات پول‌هایی که در بانک‌های ما سپرده‌گذاری شده را اعلام کنیم. البته قصد دارم ادامه این سخنرانی را در اجلاس‌های آینده آمبودزمانی بین‌المللی و آسیایی که قرار است به‌زودی در ژاپن و چین برگزار شود، مطرح سازم.

رئیس سازمان بازرسی کل کشور درباره علت انعقاد تفاهم همکاری میان سازمان بازرسی ایران و کمیسیون درستکاری عراق گفت: سازمان بازرسی کل کشور تلاش دارد با گسترش همکاری‌های بین‌الملل و اتحاد با کشورهای منطقه به‌ویژه کشورهای مسلمان و همسایه، فعالیت‌های مؤثرتری در خصوص اعلام ممنوعیت تابعیت مضاعف به افراد فاسد از سوی کشورهای غربی و همچنین برگرداندن اموال ناشی از فساد آغاز کند. در همین راستا چندین یادداشت تفاهم همکاری میان سازمان بازرسی کل کشور با همتایان کشورهای مختلف از جمله عراق، چین و دانمارک صورت گرفت. همچنین مقدمات امضای تفاهم همکاری با آمبودزمان کشورهای مالزی، روسیه و. . . در حال فراهم شدن است که به‌زودی انجام می‌شود.

وی با اشاره به فعالیت آمبودزمانی سازمان بازرسی کل کشور افزود: سازمان بازرسی کل کشور به‌عنوان تنها نماینده ایران، عضو و مؤسس آمبودزمان آسیایی است که اخیراً نیز به‌عنوان خزانه‌دارکل آمبودزمان آسیایی انتخاب شد. از همین‌جا از رئیس کمیسیون درستکاری و مبارزه با فساد عراق تقاضا می‌کنم درخواست عضویت در انجمن آمبودزمان آسیایی را داشته باشد تا با اتحادی که بین کشورهای همسو ایجاد می‌شود، بتوانیم در راستای مبارزه با فساد مؤثرتر اقدام کنیم. همچنین سازمان بازرسی کل کشور عضو آمبودزمان بین‌المللی نیز است.

رئیس سازمان بازرسی کل کشور در پاسخ به این سؤال که آیا آماری درباره اموالی که توسط سران طاغوت یا مفسدان از کشور خارج شده است، وجود دارد یا خیر، گفت: میلیاردها دلار از کشور خارج‌شده است و ما به دنبال آن هستیم اموالی که در اوایل انقلاب و حتی طی سال‌های گذشته از کشور مورد سرقت قرارگرفته را به کشور بازگردانیم. ایران بلافاصله بعد از پیروزی انقلاب وارد یک جنگ تحمیلی 8 ساله شد. پس از پایان جنگ نیز تا امروز شاهد جنگ نرم علیه جمهوری اسلامی بودیم. شاید تا امروز امکان آنکه مسئولین بتوانند در جبهه بازگردان اموال عمومی به کشور فعالیت کنند کم بود. اما بعد از برجام، روابط کشورهای مختلف در حال عادی شدن با ایران است. قبول دارم چون پسوند نظام ما اسلامی است، ابرقدرت‌ها هیچ‌گاه اجازه نخواهند داد که روابط کشورها با ایران حسنه شود ولی ما کار خود را شروع کرده‌ایم و تلاش می‌کنیم با کشورهای اسلامی و کشورهای همسایه هم‌افزایی کرده تا اموال به یغما رفته را به کشور برگردانیم.

حسن الیاسری رئیس کمیسیون درستکاری و مبارزه با فساد عراق نیز در ادامه این نشست در پاسخ به سؤالی درباره ارزیابی از تفاهم‌نامه همکاری با سازمان بازرسی کل کشور ایران گفت: به‌رغم آنکه کشور عراق از سال 2006 تجربه جدیدی را از سر می‌گذراند، تلاش داریم با مبارزه جدی با فساد، عراق جدیدی را شکل دهیم که ان‌شاءالله ارتباط‌هایی مانند امضای یادداشت همکاری با ایران برای هم‌افزایی در این راستا است.

وی ادامه داد: متأسفانه این‌که کل دنیا را فساد گرفته یک حقیقت است و امیدواریم بتوانیم در این سطح علیه فساد مبارزه کنیم. یادداشت تفاهم بین عراق و ایران نیز در این راستا امضاءشده است. چراکه یکی از مواد یادداشت، انتقال تجارب دو کشور است. ایران تجارب بسیار خوبی در زمینه مبارزه با فساد دارد. عراق هم از سال 2003 تجارب کسب کرده است که امیدواریم با انتقال این تجارب و هم‌افزایی منبعث از آن، کارهای وسیع‌تری در خصوص مبارزه با فساد انجام دهیم. یکی از راه‌های اجرای این یادداشت تفاهم استرداد اموالی است که از عراق خارج‌شده است. میلیاردها دینار از کشور عراق به خاطر جنگ به کشورهای عربی و اروپایی خارج‌شده است که تلاش می‌کنیم آن‌ها را به کشور بازگردانیم.

کلمات کلیدی
مدیر کل سیستم
تهیه کننده:

مدیر کل سیستم