سرخط خبرها
  • تاریخ انتشار : // - 15:38
  • تعداد بازدید خبر : 4553
  • زمان مطالعه : 6 دقیقه

چهل و نهمین جلسه اخلاق نظارت و بازرسی به مناسبت عزاداری شهادت حضرت فاطمه زهرا(س) با سخنرانی حجت‌الاسلام‌والمسلمین دکتر عابدی در سازمان بازرسی کل کشور برگزار شد

به گزارش روابط عمومی سازمان بازرسی کل کشور، حجت‌الاسلام‌والمسلمین استاد احمد عابدی در این مراسم که با حضور رئیس، مدیران و کارکنان سازمان بازرسی کل کشور برگزار شد، با تسلیت ایام شهادت صدیقه کبری(س) گفت: خداوند در آیه 42 سوره عمران می‌فرماید «یا مَرْیمُ إِنَّ‌الله اصْطَفَاک وَطَهَّرَک وَاصْطَفَاک عَلَى نِسَاء الْعَالَمِینَ» یعنی خداوند حضرت مریم(س) را برگزید و بر همه زنان برتری داد. ذیل این آیه شریفه هم اهل سنت و هم شیعه فراوان این حدیث را نقل کرده‌اند که «رسول خدا فرموده‌اند، چهار زن(زهرا، خدیجه، هاجر و آسیه)، «سیادة النساء العالمین» هستند. در حدیث آمده که حضرت مریم و حضرت هاجر، سیده نساء العالمین زمان خودشان هستند. اما حضرت زهرا و حضرت خدیجه از ابتدا تا انتهای خلقت سیده نساء العالمین است.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین عابدی با اشاره به ویژگی‌های حضرت زهرا(س) گفت: یکی از ویژگی‌های حضرت صدیقه طاهره(س) این بود که بعد از وفات رسول خدا(ص)، جبرئیل بر ایشان نازل می‌شد. البته نه این‌که جبرئیل برای حضرت زهرا(س) وحی بیاورد، اما الهام می‌آورد؛ از خداوند برای حضرت زهرا(س) حدیث می‌آورد.

وی ادامه داد: این‌که جبریل یعنی چه؟!، در حوصله این جمع خارج است اما بدانید که کتابی به نام «حکمت الاشراق» از شیخ شهاب‌الدین سهروردی است که در ابتدای این کتاب آمده اگر کسی که فرشته را ندیده یا فقط یکی، دو بار دیده بخواهد این کتاب را بخواند راضی نیستم. آخر کتاب هم این جمله را دارد که‌ای استاد کتاب، اگر این کتاب را به کسی درس گفتی که فرشته ندیده باشد، روز قیامت باید پاسخ مرا بدهی که چرا حرفم را ضایع کردی. در ابتدای کتاب شرح دعای سحر، حضرت امام خمینی(ره) می‌فرماید من در خمین بودم که تصمیم گرفتم از ابتدای مهر که به قم می‌روم، کتاب حکمت اشراق را درس بدهم که میرداماد به خوابم آمد و گفت من راضی نیستم که در قم این کتاب را درس را بدهی. گفتم شاید تعبیر این خواب آن است که صاحب کتاب راضی نیست این کتاب را برای طلابی که فرشته ندیده‌اند، درس بگویم. این نقل را به خاطر آن گفتم که مشاهده فرشته از سوی غیر از پیامبر(ص) امری دور از ذهن نیست و حضرت فاطمه زهرا به مقامی رسیده بودند که جبرئیل بر ایشان نازل می‌شد.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین عابدی با طرح این سؤال که «چرا حضرت زهرا(س) به این مقام رسیده است؟» گفت: اهل سنت به دو قسمت تقسیم می‌شوند؛ اشعری و معتزلی. اشعری‌ها می‌گویند همه‌کاره، خدا است و ما هیچ‌کاره‌ایم. خدا اگر بخواهد می‌تواند روز قیامت بگوید پیامبر(ص) به جهنم و شیطان به بهشت برود. یا این‌که خدا می‌تواند در قیامت یزید را پیغمبر کند. این عقیده اشاعره است. اما معتزله دقیقاً برعکس این عقیده، می‌گویند همه‌کاره خودمان هستیم و خدا هیچ‌کاره است؛ راه باز است برای آنکه انسان پیغمبر شود و ربطی به خدا ندارد. اما شیعه اعتقاد دارد که از انسان حرکت و از خدا برکت. یعنی معتقد است انسان باید حرکت کرده و زحمت بکشد، تا لطف خدای متعال هم باشد تا به جایی برسد.

وی با بیان این‌که حضرت زهرا(س)، حجت خدا بر حجت‌ها است، افزود: یعنی حضرت زهرا(س)، امام امام‌ها است. در مفاتیح، صلواتی به نام «ابوالحسن ضراب اصفهانی» است که روزهای جمعه خوانده می‌شود. این صلوات پیغمبر(ص) و 12 امام(ع) را حجت رب العالمین می‌خواند ولی برای حضرت زهرا از این عنوان استفاده نمی‌کند. چراکه حضرت زهرا حجت خدا بر حجت‌ها است. یعنی ایشان امام امام‌ها است.

این استاد دانشگاه و حوزه تصریح کرد: این‌که چرا حضرت زهرا(س) به این مقام عالی رسید یکی آن است که ایشان از پدر و مادری بزرگ متولد شده‌اند. پدر ایشان، رسول خدا(ص) است که بی‌نظیر هستند. مادر ایشان هم خدیجه کبری(س) هستند که دارای مقامات بالا هستند که یکی از آن مقام‌ها این است که اگر بخواهید نام ائمه را بیاورید، از عنوان «علیه‌السلام» استفاده می‌کنید ولی برای حضرت خدیجه(س) باید بگویید «سلام‌الله علیها» و برای حضرت زهرا می‌گوییم «علیها السلام». در کتاب صحیح بخاری که معتبر‌ترین کتاب اهل سنت است حدیثی نقل‌شده مبنی بر این‌که جبرئیل بر پیامبر خدا(ص) نازل نشد الا زمانی که می‌گفت: سلام خدا را بر خدیجه می‌رسانم؛ یعنی حضرت خدیجه(سلام‌الله علیها) چنین مقامی دارد.

وی ادامه داد: حضرت خدیجه هر بار که پیامبر خدا(ص) برای چله به بالای غار حرا می‌رفتند، ایشان با دستان مبارک خود آب و غذا برای حضرت به بالای غار می‌بردند و این در حالی بود که ثروت زیادی داشته و می‌توانستند برای این امر کارگری اختیار کنند. حضرت خدیجه کسی است که سیدالشهدا(ع) وقتی از مدینه به مکه آمد، مستقیم بر سر قبر حضرت رفته و سکونت امام حسین(ع) سر قبر حضرت خدیجه بود. وقتی هم که امام حسین(ع) خواستند به کربلا بروند، با قبر حضرت خدیجه(س) خداحافظی کردند. حضرت خدیجه(س) تنها همسر پیامبر(ص) بود که 28 سال با ایشان زندگی کرده و در منزل حضرت بودند. گفته‌شده آن‌قدر پیامبر(ص) به ایشان علاقه داشت که تا ایشان زنده بود، هر سال در یک روز مشخصی، شتری را قربانی می‌فرمودند فقط زنانی که دوست خدیجه هستند از گوشت این شتر بخورند و هنگامی‌که حضرت خدیجه(س) از دنیا رفتند، پیامبر(ص) هر سال این کار را تکرار می‌کرد و گوشت شتر را بین دوستداران خدیجه قسمت می‌کرد. همچنین عایشه روایت کرده که پیامبر از احدی به‌اندازه حضرت خدیجه(س) تعریف نکرده است.

حجت‌الاسلام عابدی تصریح کرد: محی‌الدین طبری یکی از وهابی‌ها است که کتابی نوشته که در آن ذکر کرده که بعد از کعبه، بهترین جای مکه، قبر حضرت خدیجه(س) است و هم‌اکنون علما و مراجع وقتی به مکه می‌روند، حتماً هر روز به زیارت قبر حضرت خدیجه می‌روند. یعنی ثواب این کار حتی از خود مسجدالحرام بیشتر است. حضرت خدیجه مادر فاطمه زهرا(س) و حضرت زهرا(س) دست‌پرورده چنین بانوی بزرگوار است.

وی ادامه داد: یعنی حضرت زهرا(س) اولاً از یک اصالت خانوادگی برخوردار است. ثانیاً در سخت‌ترین شرایط این‌گونه با طهارت و پاکی بزرگ شد. حضرت زهرا(س) در حالی با این طهارت و پاکی رشد پیدا کردند که در مکه منزلشان، دیواربه‌دیوار منزل اصلی‌ترین دشمن رسول خدا(ص) بود.

 این استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به این‌که حضرت زهرا(س) به عبادت زیاد مشهور بود، گفت: از حضرت سلمان روایت‌شده وقتی به منزل فاطمه زهرا(س) رفته ایشان را توأمان در حال کار و عبادت مشاهده کرده است. ایشان در حالی تسبیح در دست داشته و تسبیح خداوند می‌گفتند با پای ورم‌کرده در اثر عبادت، سنگ آسیاب را حرکت داده و فرزندشان را در بغل گرفته بودند.

گفتنی است سلسله جلسات اخلاق نظارت و بازرسی به مناسبت دهه فاطمیه اول، بعد از نماز ظهر و عصر روز دوشنبه و سه‌شنبه در محل نمازخانه سازمان بازرسی کل کشور ادامه خواهد داشت.

کلمات کلیدی
مدیر کل سیستم
تهیه کننده:

مدیر کل سیستم