- بازدید بازرس کل قضایی آذربایجان غربی از شرکت آنیل طب آذران ارومیه 04/04/11
- بازرس کل استان کردستان پای صحبتهای فعالان اقتصادی کامیاران نشست 04/04/11
- بازدید سرزده بازرس کل قضایی خوزستان از بیمارستان حضرت امام خمینی (ره) اهواز 04/04/11
- بازدید بازرس کل قضایی استان یزد از صدا و سیمای مرکز یزد 04/04/11
- بازدید بازرسکل کردستان از مراکز توزیع کالاهای اساسی و تأکید بر تشدید نظارتها و مقابله با تخلفات 04/04/11
- بازرسکل قضایی آذربایجان غربی: کوتاهی در انجام وظایف قانونی، مصداق ترک فعل بوده و مستوجب برخورد قانونی است 04/04/11
- بازدید بازرس کل قضایی آذربایجان غربی از مجتمع آرد فردوس ارومیه 04/04/11
- بازدید بازرس کل استان زنجان از قطب صنعت کفش کشور در هیدج 04/04/11
- بازدید بازرسکل استان قزوین از شرکت ستاره بافت نگارین ارغوان 04/04/11
- بازدید نظارتی بازرس کل استان قزوین از شرکت پخش فراوردههای نفتی 04/04/11
حجتالاسلاموالمسلمین درویشیان در بازدید از پارک فناوری پردیس:
شرکتهای دانشبنیان یکی از پایههای تحقق «جهش تولید» هستند/ از چندین ماه قبل کارگروه مشترکی برای حمایت و رفع مشکلات شرکتهای دانشبنیان در سازمان بازرسی تشکیل شده است
در آستانه فرارسیدن هفته قوه قضاییه، رئیس سازمان بازرسی کل کشور پیش از ظهر امروز با حضور در پارک فناوری پردیس ضمن دیدار و گفتوگو با سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیسجمهور و نائب رئیس هیأت امنای پارک و مهدی صفاری نیا رئیس پارک فناوری پردیس از بخشهای مختلف این پارک بازدید و از نزدیک در جریان مشکلات شرکتهای دانشبنیان قرار گرفت.
به گزارش روابط عمومی سازمان بازرسی کل کشور، حجتالاسلاموالمسلمین حسن درویشیان در ادامه بازدید از بخشهای پارک فناوری پردیس در نشستی که با حضور نمایندگان شرکتهای دانشبنیان در محل این پارک برگزار شد، با اشاره به سیاستهای قوه قضائیه و سازمان بازرسی کل کشور گفت: یکی از رویکردهای اصلی قوه قضائیه و سازمان بازرسی، پیگیری «ترک فعل»ها است. سازمان بازرسی موضوعاتی که وظایف اصلی دستگاهها است ولی به دلایل مختلف، آن تکلیف را انجام نمیدهند یا ناقص انجام میدهند و از این ناحیه خسارات فراوانی به کشور وارد میشود را پیگیری میکند.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور با بیان اینکه «یکی از رویکردهای سازمان بازرسی اقدامات اصلاحی، پیشگیرانه و نظارتهای مؤثر در جهت رفع موانع دستگاههای اجرایی در انجام وظایف و تکالیف و مأموریتها است» افزود: امسال که بهعنوان سال «جهش تولید» نامگذاری شده است حدود 25 درصد از ظرفیت برنامهها و اقدامات سازمان بازرسی کل کشور در قالب پیگیری شعار سال و بحث جهش تولید است.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور، شرکتهای دانشبنیان را یکی از عوامل اصلی تحقق اقتصاد مقاومتی دانست و افزود: بهمنظور پیگیری و رفع مشکلات شرکتهای دانشبنیان، کارگروهی با حضور نماینده معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در سازمان بازرسی کل کشور تشکیلشده است که پیشنهاد میکنم سازمان برنامهوبودجه نیز نمایندهای را معرفی کرده و به این کارگروه اضافه کنند تا مسائل و مشکلاتی که مرتبط به دستگاههای اجرایی است و بخشی از آن در جلسه امروز مطرح شده است را بهطور ویژه پیگیری کنیم.
وی از نمایندگان شرکتهای دانشبنیان خواست که مشکلات و موانع کار خود را بهصورت مصداقی، شفاف و مکتوب به سازمان بازرسی منعکس کنند تا در کارگروه ویژه سازمان بازرسی بررسی گردد.
درویشیان با اشاره به مشکلات شرکتهای دانشبنیان گفت: یکی از نیازهای امروز شرکتهای دانشبنیان، ایجاد و یا تقویت بانکهای اطلاعاتی جامع برای رصد و پایش برخط فعالیت شرکتها و حمایتهایی که دریافت میکنند، است. معتقدیم نباید دستگاههای دولتی و اجرایی در تولید محصولات، رقیب شرکتهای دانشبنیان باشند. مگر در تولید محصولات خاص و ویژه در حوزه دفاعی و امنیتی که بخشهایی از همان هم قابلواگذاری است.
وی ادامه داد: یکی از برنامههای امسال سازمان بازرسی در راستای تحقق شعار سال، پیگیری بابت جلوگیری از واردات کالاهای مشابه تولید داخل است که باید این کالاها احصا شده و مشخص شود چه کالاهایی در داخل تولید میشود؛ بنابراین یکی از محورهای بازرسی سازمان در دستگاههای اجرایی، پیگیری خرید دستگاههای دولتی است که اگر دستگاه موردنظر، کالاهای مشابه داخلی را وارد کند، تخلف کرده و قابلتعقیب است.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور با تأکید بر تسهیل و تسریع صدور مجوز برای شرکتهای تولیدی مخصوصاً شرکتهای دانشبنیان گفت: در جریان مقابله با کرونا همگان مشاهده کردیم که با باز شدن فضای صدور مجوز برای تولید کیتهای آزمایشگاهی، ماسک، مواد ضدعفونی و پزشکی، کشور با سرعت غیرباورکردنی به مرحله خودکفایی و حتی صادرات رسید. اگر همین نگاه به کالاهای دانشبنیان غیرکرونایی که امروز نیاز کشور هستند تسری داده شود، شاهد یک جهش در تولید این محصولات خواهیم بود.
وی با اشاره به مشکلات شرکتهای دانشبنیان در خصوص اخذ تسهیلات بانکی هم گفت: اخیراً رئیس قوه قضائیه درباره رصد بانکها و تکالیف آنها به سازمان بازرسی مأموریت دادهاند و این موضوع جزو اولویتهای کاری سازمان است. گاهی ایرادها جزیی، شکلی و درباره عدم ریسکپذیری مدیران و نگرانی از دستگاههای نظارتی است که ما بارها اعلام کردهایم که این بهانهها را برای عدم پرداخت تسهیلات به بخش تولید، نمیپذیریم.
درویشیان در پایان با تقدیر از تلاشهای معاون علمی و فناوری رئیسجمهور در حل مشکلات شرکتهای دانشبنیان گفت: سازمان بازرسی کل کشور در کنار شرکتهای دانشبنیان است و تلاش داریم در کارگروهی که برای بررسی و رفع مشکلات این شرکتها در سازمان بازرسی تشکیل دادهایم بخشی از دغدغه شما را برطرف سازیم.
در بخش دیگر از این نشست محمد صنایع بازرس کل امور واحدهای تابعه مجلس، ریاست جمهوری و امور خارجه سازمان بازرسی کل کشور با اشاره به تکالیف کارگروه مشترک سازمان و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: این کارگروه مشترک نزدیک به 9 ماه است که مشغول به فعالیت است. هدف از این کارگروه، شناسایی مشکلات و آسیبهایی است که شرکتهای دانشبنیان، فناور و نانو با آن مواجه هستند و تلاش برای حل آن مشکلات با مشارکت دستگاههای مختلف است. این کارگروه بهصورت مصداقی و هم بهصورت کلی تشکیل جلسه میدهد.
همچنین سورنا ستاری معاون علمی رئیسجمهور ضمن تقدیر از اهتمام سازمان بازرسی کل کشور برای رفع موانع فعالیت شرکتهای دانشبنیان گفت: به دلیل اینکه واردات بسیار ساده انجام میشود، ساختار بروکراسی کشور کار تولید شرکتهای دانشبنیان را سخت میکند ولی همینکه فرهنگ آن ایجاد شود، مشکلات آن حل خواهد شد.
همچنین در این نشست سید حمید پورمحمد معاون سازمان برنامهوبودجه طی سخنانی ابراز امیدواری کرد مشکلات شرکتهای دانشبنیان با همکاری بودجهای سازمان مرتفع گردد.
پیش از سخنان رئیس سازمان بازرسی کل کشور، 16 نفر از نمایندگان شرکتهای دانشبنیان حاضر در پارک فناوری پردیس مشکلات خود را مطرح کردند.
