- بازدید سرزده بازرس کل قضایی اردبیل از ایستگاه آتشنشانی در شهرستان مرزی نمین 04/04/18
- بازرس کل استان بوشهر: رویکرد سازمان بازرسی در مورد تخلف احتمالی پیشگیری است 04/04/18
- بازدید بازرس کل آذربایجان شرقی از شهرک صنعتی شهید سلیمی 04/04/18
- بازدید بازرسکل استان قم از محل سیلو ذخیره گندم و انبار کالاهای اساسی استان 04/04/18
- بازدید بازرس کل قضایی آذربایجان غربی از شرکت تولیدی شیشه سکوریت الیاس ارومیه 04/04/18
- بازدید بازرس کل قضایی کهگیلویه و بویراحمد از منطقه عشایری کاکان یاسوج 04/04/18
- بازرس کل کردستان: توسعه و افزایش پوشش تلفن همراه و پهنای باند از نیازهای اساس استان است 04/04/18
- اقاله محل کارخانه تولید کود ارگانیک آذربایجان غربی در دستور کار بانک ملی ایران قرار گرفت 04/04/18
- بازدید بازرس کل گیلان از شهرستان شفت/ آقایی: تعلل برخی مدیران در گذشته باعث عقبافتادگی پروژههای عمرانی شده است 04/04/18
- گزارش خبر 20:30، 21 و شبکه خبر از افتتاح سامانه ملی حمایت از گزارشگران فساد/ فیلم 04/04/18
حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای در جمع مدیران و بازرسان سازمان بازرسی کشور:
آنچه امروز در سازمان بازرسی کل کشور انجام میشود، بسیار قابل تقدیر و تشکر است/ فقط در سال 95 بیش از 400 مورد محکومیتها بر پایه گزارش سازمان بازرسی بوده است / بخش زیادی از فشار امروز علیه قوه قضائیه، به اقدامات خوب و کارساز سازمان بازرسی کـل کشور بر میگردد
به گزارش روابط عمومی سازمان بازرسی کل کشور، حجتالاسلام والمسلمین غلامحسین محسنی اژهای معاون اول قوه قضائیه پیش از ظهر امروز طی سخنانی در جمع مدیران، بازرسان و کارکنان سازمان بازرسی کل کشور با تسلیت شهادت امام موسی کاظم(ع) گفت: دفاع از حق و مجاهدت در راه حق، سختی دارد. نمیشود انسان تلاش کند که همه موانع حق را کنار بزند، با همه کسانی که در مقابل حق میایستند مقابله کند و همه زمینههایی که موجب پیدایش باطل میشود را از بین ببرد و سختی نداشته باشد. چراکه اگر اقدام به حق، سختی و مشکلات نداشت، جهاد این همه فضیلت نداشت.
سخنگوی قوه قضائیه گفت: اگر انسان میخواهد در راه خدا تلاش کند، با مشکلاتی مواجه میشود که باید گرفتاریهای آن را نیز تحمل کند. همه مستحضر هستند که قوه قضائیه در نظام جمهوری اسلامی ایران و در وظایفی که در قانون اساسی برای او پیش بینی شده در انجام مأموریت خود جزو دستگاههایی است که باید در مقابل متخلفین و مجرمین بایستد؛ دست سارقین و مختلسین را کوتاه کند؛ دست کسانی که به بیتالمال دستاندازی میکنند را قطع کند؛ با کسانی که امنیت کشور را به هم میریزند مقابله کند؛ با کسانی که ارزشهای نظام، ارزشهای الهی، اخلاق اسلامی و دین را زیر پا میگذارند مقابله کند؛ با کسانی که موجب فتنه و ایجاد انشقاق بین ملت میشوند، مقابله کند. دستگاهی که میخواهد با این حجم مقابله کند، حتماً با مشکلات و گرفتاریهای بسیاری مواجه است. در این میدان که برای سرنگونی نظام اسلامی چندین میدان مقابلش باز میکنند، تکلیف قوه قضائیه بسیار سنگین است و قوه قضائیه با فشارها و گرفتاریهای مختلف روبرو میشود. در قوه قضائیه، سازمان بازرسی کل کشور در صف مقدم برای مقابله با همان مواردی است که عرض کردم.
سازمان بازرسی کل کشور میتواند در تمام شریان نظام جمهوری اسلامی ورود پیدا کند
این قاضی عالی رتبه در ادامه با اشاره به وظیفه سازمان بازرسی کل کشور در مواجه با تخلف و فساد خاطرنشان کرد: این سازمان بازرسی کل کشور است که باید مقابل کسانی که میخواهند قانون را زیر پا بگذارند، قانون را بد عمل کنند، از قانون سوء استفاده کنند و یا اصلاً قانون را عمل نکنند و متروک بگذارند وارد شود و تا حدودی که میتواند خودش مقابله کند و بعد گزارش ارائه کرده و پیگیری کند تا آن گزارشها به نتیجه برسد. سازمان بازرسی کل کشور میتواند در تمام شریان نظام جمهوری اسلامی، همه دستگاههای اداری، همه سازمانها و شرکتهای وابسته و دستگاههایی که به هر نحوی به دولت و بودجه عمومی و حتی تحت نظارت دستگاهها باشد، ورود پیدا کند؛ اما متأسفانه طبیعت انسان نظارت پذیر نیست یا بگوییم خیلیها نظارت پذیر نیستند و خوششان نمیآید کسی بر کار آنان نظارت کند. حتماً افرادی از ورود سازمان بازرسی به خصوص آنکه یک ورود مؤثر و پیگیر باشد، خوششان نمیآید.
بخش زیادی از فشار امروز علیه قوه قضائیه، مستقیم و غیرمستقیم به اقدامات خوب و کارساز سازمان بازرسی کل کشور بر میگردد
حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای با بیان اینکه «بخش زیادی از فشار امروز علیه قوه قضائیه مستقیم و غیرمستقیم به اقدامات خوب و کارساز سازمان بازرسی کل کشور بر میگردد» افزود: بر اساس آنچه که خیلی مختصر به من گزارش دادند، فقط در سال 95 بیش از 400 مورد محکومیتها بر پایه گزارش سازمان بازرسی بوده است. البته ممکن است برخی اقدامات این پروندهها از سالهای قبل شروع شده باشد، اما حساب کنید 400 محکومیت در یک سال، عدد بزرگی است و چیزی در حدود 2 هزار مورد از مواردی که به عنوان تخلف به مراجع ذیربط گزارش داده شده، حکم و رأی صادر شده است. اینها ممکن است موجب واکنشهایی علیه سازمان بازرسی شود. امروز واقعاً مفتخرم که بعضی از عزیزانی که بیش از سی سال و از ابتدای انقلاب با آنان آشنا هستم، استوار و محکم در سازمان بازرسی کل کشور ایستادهاند و هیچ چیز مانع انجام وظیفهای که بر عهده دارند نیست؛ هیچ چیز آنان را کم انگیزه نکرده و مانع راه آنان نیست. درست است که گاهی اوقات برخی کارها وقت انسان را گرفته و ممکن است او را درگیر موضوعات حاشیهای کند، چرا که بالأخره ما انسان هستیم و ممکن است برخی حرفها، کارها و اقدامات، مقداری انسان را فیالجمله مکدر کند ولی اینها به هیچ وجه ما را از مسیری که انتخاب کردهایم و آن خدمت به اسلام، نظام و مردم، مقابله با رانتخواران و مفسدان و افراد مختلف است، بازنمیدارد.
آنچه امروز در سازمان بازرسی کل کشور دارد انجام میشود، بسیار قابل تقدیر و تشکر است
وی افزود: الحمدالله که نیروهای سازمان از من پرانرژیتر و فعالتر هستند. به سهم خود باورم این است که وظیفه سازمان بازرسی کل کشور در جهت تحقق آرمانهای نظام و مسایلی که در قانون پیش بینی شده مهم و آنچه را که مسئولان عالی نظام از دستگاه قضایی و از سازمان بازرسی کل کشور توقع دارند، جایگاه بازرسی را بسیار رفیع قرار داده است و آنچه امروز در سازمان بازرسی کل کشور دارد انجام میشود، بسیار قابل تقدیر و تشکر است. البته باید بگویم که با تأسف بنده خودم هم در جریان همه تلاشها و مجاهدتهای شما قرار نمیگیرم. مجاهدتهای شما بر بنده نیز خیلی مکشوف نیست چه برسد به مردم. خیلی از کارهای خوب و مؤثر شما نه تنها برای عموم مردم روشن نیست بلکه برای مسئولان عالی و حتی خود مسئولان دستگاه قضایی خیلی روشن نیست؛ بنابراین میخواهم امسال به نحو مقتضی و صحیح مقداری از تلاشها و کارهای سازمان بازرسی را بازگو کنید.
اختیارات خوبی در قانون برای سازمان بازرسی پیش بینی شده است
معاون اول قوه قضائیه با بیان اینکه بهاندازه جایگاه رفیع سازمان بازرسی، مشکلات پیش روی این سازمان نیز زیاد است، خاطرنشان کرد: اختیارات خوبی در قانون برای سازمان بازرسی پیش بینی شده که میطلبد فرصت را از دست ندهید. از جمله مواردی که باید اغتنام فرصت کرد همین جا است. هیچ دستگاه دیگری مانند سازمان بازرسی اجازه ندارد تا به صورت مستمر، موردی، فوقالعاده از همه دستگاههای اداری و اجرایی و مؤسسات عمومی و جایگاههایی که در قانون شمرده شده ورود کند ولی شما در سازمان بازرسی میتوانید قبل، حین و بعد عمل بازرسی کنید؛ شما در سازمان بازرسی میتوانید جریانهای سوء را گزارش کنید؛ شما میتوانید هشدار دهنده باشید. واژهای که در متن قانون برای سازمان بازرسی تعبیر شده هشدار است ولی انسان کجا هشدار میدهد؟! به عبارتی سازمان بازرسی میتواند هشدار دهنده باشد؛ میتواند در مواردی که قانون پیش بینی کرده اگر برخی مدیران در راستای کار شما خلل ایجاد کنند، از مسئول بالادستیاش بخواهید او را تعلیق کند و مسئول بالادستی موظف است مدیرش را تعلیق کند. شما میتوانید گزارشاتی که به هیأتهای رسیدگی به تخلفات اداری یا به هیأت رسیدگی به تخلفات نهاد ریاست جمهوری ارسال میکنید را پیگیری کنید و اگر آنان کوتاهی کرده و دنبال نکردند آنان را نیز تحت تعقیب قرار دهید. شما میتوانید گزارشی که علیه مجرم به دستگاه قضایی دادهاید را تا انتها پیگیری کنید که بسیاری از دستگاهها چنین اختیاری نداشته و فقط حق دارند گزارش دهند ولی شما حق دارید اگر کوتاهی شد، پیگیری کنید. شما در سازمان این اختیار را دارید که اگر حتی حکمی را خلاف شرع تشخیص دادید، از مجرای دادستان کل کشور، درخواست اعمال ماده 477 بکنید. همه دستگاهها چنین اختیاری ندارند. این که بازرسی کل کشور میتواند اگر خلاف بین شرعی تشخیص داد به دادستان کل گزارش دهد، این یک معنای حقوقی دارد و ممکن است هر کسی بتواند گزارش بدهد، ولی این گونه نیست که گزارش سازمان مثل گزارش سایر افراد باشد. قانون برای دادستان کل کشور تکلیف مشخص کرده و باید این گزارش مورد مطالعه و ترتیب اثر قرار داده شود؛ بنابراین اختیارات بسیار وسیعی که به سازمان بازرسی داده شده را مغتنم بشمارید و بدانید که شما چه نقش بسیار پر رنگی را در خدمت به اسلام، نظام و مردم ایفا میکنید. آن وقت گرفتاریهایی که در این مسیر ایجاد میشود قابل اعتنا نیست.
فرمایشات مقام معظم رهبری از سال 70 به این طرف در خصوص مسایل اقتصادی و فساد اقتصادی و ضرورت پرداختن به فعالیتهای سالم اقتصادی قابل ملاحظه است
حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای در ادامه با اشاره به وظیفهای امروز قوه قضائیه و سازمان بازرسی کل کشور در شرایط کنونی کشور گفت: ملاحظه میفرمایید از چندین سال قبل و از حدود سال 70 مقام معظم رهبری در مورد مسایل اقتصادی و فساد اقتصادی عنایت داشته و مسایل را تعقیب کردند و منشوری را ایجاد کردند و به صورت عمومی و خصوصی مطالبی را بیان فرمودند. در پی نوشت برخی گزارشات دستورات مؤکدی دادند. فرمایشات مقام معظم رهبری از سال 70 به این طرف در خصوص مسایل اقتصادی و فساد اقتصادی و ضرورت پرداختن به فعالیتهای سالم اقتصادی قابل ملاحظه است. اینکه چه مقدار دستور و چه مقدار توصیه کردهاند و چه مقدار از همه ما خواستند که در این زمینه تلاش کنیم؛ اما بهطور مشخص در طی سالهای اخیر در خصوص مسأله اقتصاد و یکی از مسایل مهم اقتصاد که تولید داخلی است همه شما مستحضر هستید که مقام معظم رهبری تعبیر اقتصاد مقاومتی را مطرح فرمودند. اقتصاد مقاومتی یعنی اقتصادی که بتواند متضمن امنیت، استقلال ما باشد و بتواند در مقابل تکانههای طبیعی دنیا، در مقابل فشارهای ظالمان دنیا و ... اقتصاد ما را مقاوم کند. اقتصاد مقاومتی، اقتصادی است که بتواند در برابر همه اینها کشور را ایمن کند تا دشمنان نتوانند از طریق اقتصاد، استقلال ما را به خطر بیندازند. اگر ما نتوانیم استقلال اقتصادی داشته باشیم به استقلال سیاسی و امنیت ما ضربه وارد میشود. البته به این معنا نیست که همه ارتباطات اقتصادی و تجاری را با دنیا قطع کنیم؛ اما باید شریانهای اصلی نظام ما که جریان اقتصادی از آنها عبور میکنند، باید دست خودمان باشد و به منابع انسانی و مادی ما متکی باشد. اگر این نباشد، حتماً میتواند بر ما آسیب وارد کند. امسال که سال اقتصاد مقاومتی تولید و اشتغال است، باید ببینیم در این خصوص چه وظیفهای داریم.
اشتغال باید در اولویت برنامههای دستگاه قضایی و سازمان بازرسی کل کشور قرار گیرد
وی با بیان اینکه یکی از مسایل فوقالعاده مهم و یکی از آسیبهای بسیار مهم جامعه اشتغال است، افزود: بیکاری به خصوص برای نسل جوان و تحصیلکرده مضر است. توطئه دشمنان جای خودش ولی وظیفه حکومت اسلامی ایجاد رفاه و امنیت خاطر برای جامعه است. این وظیفه اصلی ما است. نکته دیگر آنکه به خاطر آثار بسیار شوم و مخربی که بیکاری دارد، ما وظیفه داریم در مقابل این آسیب جدی تلاش کرده تا اشتغال را جایگزین آن کنیم. بیکاری عامل یا یکی از عوامل مؤثر برخی جرایم است. امروز یکی از عوامل مهم اینکه افراد به خرده فروشی مواد مخدر روی میآورند و این موضوع به یکی از معضلات و سبب بسیاری از نابسامانیهای جامعه تبدیل شده، بیکاری است. امروز یکی از عوامل تأخیر در ازدواج و بالا رفتن سن ازدواج بیکاری است. طلاقهایی که صورت میگیرد، یکی از اصلیترین عوامل آن بیکاری است. امروز یکی از زمینههای که دشمن میتواند در خصوص قاچاق کالا و ارز، مواد مخدر، جاسوسی و ... یارگیری کند، بیکاری است؛ بنابراین اینها ایجاب میکند که اشتغال در اولویت برنامههای دستگاه قضایی و سازمان بازرسی کل کشور قرار گیرد.
دشمن دنبال این بوده و هست تا بین مردم و نظام، بین مردم و مسئولان فاصله بیندازد
وی با بیان اینکه وجه دیگری که ایجاب میکند اقتصاد را به عنوان اولویت قبول کنیم، استفاده این سالهای دشمن از اقتصاد است، افزود: دشمن تلاش کرد تا با تحریمهای ظالمانه مردم را از پا در بیاورند. تلاش کرد تا تحمل مردم در مقابل دشمن از بین برود. تا مردم نسبت به کارایی نظام و مسئولان در ذهنشان خلل ایجاد شود و معتقد شوند که این نظام کارایی ندارد. دشمن دنبال این بوده و هست تا بین مردم و نظام، بین مردم و مسئولان فاصله بیندازد. دشمن به دنبال این است که از این ناحیه، نظام ما را به زعم خودش از پا در بیاورد. میگوید من که از طریق جنگ هشت ساله نتوانستم به هدف خود برسم، از طریق به هم ریختن کشورهای منطقه که هدفش ایران بود، نتوانستم به هدفم برسم، از طریق استفاده از همه عوامل نفوذی نتوانستم؛ از طریق تبلیغات ماهوارهای و رسانههای گوناگون نتوانستم ذهن مردم را از اسلام و نظام اسلامی و نظام مردم سالاری دینی منصرف کنم و اکنون دشمن به این جمع بندی رسید که باید از طریق اقتصاد و آنچه مربوط به معیشت مردم است، فشار بیاورد تا مردم از روی گرفتاریهای معیشتی و زندگی روزمره دست از اسلام و نظامشان بردارند. این کار، کار امروز دشمن نیست و در همه طول تاریخ هم همین طور بوده است؛ بنابراین اگر از این دیدگاه به این قضیه نگاه کنیم که امروز هدف اصلی دشمن که همانا از پا در آوردن نظام ما باشد، راه تقویت اقتصاد را انتخاب کرده و با این دید اقتصاد جزو مسایل مهم و اول ما است و باید همه جانبه در این مسیر قدم برداریم.
یکی از عوامل ناامنی اقتصادی «تصویب مقررات پی در پی و احیاناً متعارض با یکدیگر و متفاوت و منافی با سیاستهای کلی ابلاغی و یا برنامههای مصوب پنج ساله» است
محسنی اژهای با بیان اینکه یقیناً اشتغال وظیفه قوه قضائیه و سازمان بازرسی کل کشور نیست، خاطرنشان کرد: قطعاً ایجاد اشتغال و تولید، وظیفه دولت است و تردیدی در آن نیست. تردیدی نیست که امنیت اقتصادی فقط بحث این نیست که دستگاه قضایی و یا سازمان بازرسی چگونه حرکت کند. برخی میگویند امنیت اقتصادی یعنی سازمان بازرسی غلاف شده و سراغ خیلی از جاها و افراد نرود. چرا که ورود سازمان بازرسی در برخی محیطها سرمایه گذار را نگران میکند. آیا اگر قوه قضائیه و سازمان بازرسی سراغ یک مفسد، رانتخوار و باج گیر رفت امنیت اقتصادی به خطر میافتد؟! اصلاً این طور نیست. چون امنیت اقتصادی که برای سرمایه گذاری و تولید لازم است، عوامل گوناگونی دارد که آن عوامل، امنیت را ایجاد و یا به خطر میاندازد که یکی از این عوامل دستورالعملهای پی در پی و احیاناً گاهی متعارض باهم است. متأسفانه برخی اوقات سرمایه گذاران نمیدانند چهکار کنند و نمیدانند اگر سرمایه گذاری کنند تا چه زمان این قانون و مصوبه به قوت خود باقی است؟! چه تضمینی وجود دارد که سیاست یکدفعه تغییر نکند و با این تغییر سیاست کل برنامه سرمایه گذاری از بین نرود؟! مثلاً در یک برهه قرار میشود از یک تولید مالیات اخذ نشود ولی یکدفعه سیاست، تغییر و مالیات اخذ میشود که این باعث ناامنی میشود. پس یکی از عوامل ناامنی اقتصادی «تصویب مقررات پی در پی و احیاناً متعارض با یکدیگر و متفاوت و منافی با سیاستهای کلی ابلاغی و یا برنامههای مصوب پنج ساله» است. اینجا بر عکس اگر سازمان وارد شود و تشخیص دهد که این مصوبه با سیاستهای کلی، برنامه و حتی قانونهای موضوعه منافات دارد و اگر قرار است، ابطال شود، تقاضای ابطال دهد و اگر لازم است هشدار دهد، هشدار بدهد، این در جهت تقویت سرمایه گذاری است.
امروز مهمترین عاملی که به تولید و اشتغال ضربه میزند، قاچاق است
وی با بیان اینکه امروز مهمترین عاملی که به تولید و اشتغال ضربه میزند، قاچاق است تصریح کرد: اگر میخواهیم امنیت اقتصادی ایجاد کنیم، باید تلاش کنیم جلوی قاچاق کالا و ارز را بگیریم. به عنوان مثال ممکن است فردی در مورد پوشاک سرمایه گذاری کند و این در حالی است که سرمایه گذاری در این امور ممکن است زمان بر باشد تا به نتیجه و سوددهی برسد. اگر چنانچه بازار از کالاهای قاچاق و احیاناً بیکیفیت پر شد، امنیت این سرمایه گذار به هم میخورد؛ بنابراین واردات بیرویه محصولاتی که در داخل تولید میشود، امنیت را به هم میریزد. متأسفانه بعضی اوقات میگویند بازرسی میخواهد در فلان مورد ورود کند ولی این ورود سرمایه گذار را میترساند که اینجا باید سازمان بازرسی وارد شود.
رانتخواریها و ویژهخواریها، امنیت اقتصادی را به هم میزند نه برخورد با مفسدان
معاون اول قوه قضائیه امنیت اقتصادی را حمایت از فعالان اقتصادی سالم دانست و گفت: بسیاری از ضوابط دست و پا گیر هستند و اینجاست که بازرسی میتواند هشدار و تذکر دهد؛ اما آیا برخورد با کسی که میخواهد با رانتخواری و دستاندازی به بیتالمال، جریان ناسالم اقتصادی ایجاد کند، امنیت اقتصادی را از بین میبرد تا هنگامی که یک تولید گر یا صادر کننده بخواهد مدتها درگیر اخذ یک موافقت اصولی یا مجوز صادرات و تولید باشد؟! اتفاقاً رانتخواریها و ویژهخواریها امنیت اقتصادی را به هم میزند. وقتی فقط یک سرمایهدار به یک فرد صاحب منصب 50 میلیارد تومان در کمتر از دو سال پرداخت میکند، شما فکر میکنید خواستهای ندارد؟! این فرد در قبل این 50 میلیارد قصد چقدر سوء استفاده را دارد؟! من فکر نمیکنم به کمتر از 150 میلیارد تومان یعنی سه برابر حاضر باشد. آن وقت کارهایی که او میکند باعث میشود بسیاری از رقبا و بنگاههای کوچک به زمین خورده و حتی در تصویب یک قانون و حتی انتصاب برخی افراد و عزل برخی دیگر مؤثر باشد. برخورد قوه قضائیه یا بازرسی کل کشور با این موارد باعث ایجاد امنیت اقتصادی است یا مقابله با امنیت سرمایه گذاری؟!
