- حل مشکلات کارخانه الیاف گستر یزد در جریان بازدید بازرسکل قضایی استان یزد 04/04/25
- بازرس کل استان قزوین: قانون ثبت رسمی معاملات نیازمند نظارتهای هدفمند است 04/04/25
- بازرس کل استان قزوین: معادن باید به تعهدات خود در قبال محیط زیست عمل کنند 04/04/25
- بازدید بازرسکل استان قم از مرکز درمان ناباروری طهورا/ مشکلات این مرکز درمان ناباروری در دستور کار بازرسی کل استان 04/04/25
- بازدید بازرس کل استان گیلان از سایت دفن زباله لندفیل آستارا/ گلایه آقایی از عدم ساماندهی سایت دفن زباله آستارا 04/04/24
- نشست بازرسکل استان خراسان رضوی با قرارگاه مردمی جمعیت استان برگزار شد/ فتوحی: اجرای قانون جوانی جمعیت نیازمند پیگیری جدیتر دستگاههاست 04/04/24
- بازدید بازرس کل قضایی آذربایجان غربی از بخشهای توسعهیافته زندان نقده 04/04/24
- بازرس کل قضایی آذربایجان غربی: تلاش شبانه روزی مرزبانی و سپاه، رمز امنیت پایدار در مرزهای آذربایجان غربی است 04/04/23
- بازدید بازرس کل زنجان از پروژه اراضی لیل آباد 04/04/23
- بازدید 10ساعته بازرس کل قضایی آذربایجان غربی از زیرساختهای عشایری زیوه ارومیه 04/04/23
بازرسکل استان گیلان: تنها راه نجات تالاب بینالمللی بندر انزلی احداث سد لاستیکی و متحرک است که نیازمند کمکهایی در سطح ملی است
بازرسکل استان گیلان در جلسه بررسی معضلات، چالشها و احیاء تالاب بندر انزلی شرکت کرد.
به گزارش روابط عمومی بازرسی کل استان گیلان، دومین جلسه بررسی معضلات و چالشها و احیاء تالاب بندر انزلی با حضور بازرس کل استان گیلان در سر محیط بانی قلم گوده بندر انزلی برگزار شد.
احمد آقایی بازرس کل استان گیلان در این جلسه ضمن بیان این نکته که تالاب بندر انزلی یکی از شاهکارهای خلقت و میراث گرانبهای طبیعت است، افزود: ما امروز وارث آن هستیم که اگر برخی از گذشتگان با یک برنامهریزی درست و صحیح و با مسئولیتپذیری کامل مشکلات تالاب را پیگیری میکردند، چه بسا وضع بهتر از این میشد.
وی با تاکید بر اینکه تالاب با ارزشترین اکوسیستم آبی کشور است، گفت: وقتی تالاب بینالمللی بندر انزلی ثبت جهانی شده پس یک جهان در احیاء آن دخیل است.
بازرس کل استان گیلان ادامه داد: در استان به مدت دو دهه به طور مستقیم و مستمر جلسات و نشستهایی پی در پی در مورد تالاب گذاشته شده و این جلسات هم برای برخی ملال آور است؛ چرا که این همه جلسه هیچ نتیجهای نداشته است. البته برخی از عوامل و چالشها را شناسایی کردهاند.
آقایی ضمن بیان این نکته که برخی از این معضلات به دست مسئولین استان هم حل میشود اظهار داشت: در شگفتم که چرا معضلاتی که به راحتی به دست ما حل میشود را انجام نمیدهیم؛ اعتبار یک بخش از معضلات تالاب است اما جدیت در انجام کار بر اعتبار غلبه دارد.
وی با اشاره به گزارش سازمان حفاظت محیطزیست گفت: با نزدیک به ۳ میلیارد تومان اعتبار ۳۰ هکتار سنبل آبی را پاکسازی کردند ولی با دست خالی و به کمک مردم ۱۰۰ هکتار سنبل آبی جمع آوری شد. پس این اراده در مردم وجود داشت چون از تالاب ارتزاق میکنند.
آقایی افزود: طی آمارهایی که دادهاند سالانه ۳۰۰ هزار متر مکعب فاضلاب شهری، ۴۰۰ هزار متر مکعب فاضلاب کشاورزی و روستایی و یا در روز ۱۵ تن زباله وارد تالاب میشود و یا گیاه مهاجم سنبل آبی ۵ تا ۶ هکتار از تالاب را اشغال کرده است. اگر این آمارها درست باشد، همه با هم حیات تالاب را به خطر انداخته اند.
بازرس کل استان گیلان با اشاره به اینکه غفلت برخی از مدیران باعث افزایش این معضلات شده است، گفت: البته ما تلاشهای همه مدیران که برای تالاب زحمت کشیده اند، را ارج می نهیم؛ چرا که اگر تلاش آنها نبود اوضاع تالاب وخیمتر از این میشد.
وی با تاکید بر اینکه هر پیشنهادی برای حفظ تالاب ارائه شود باید بررسی شود، اظهار داشت: سازمان بازرسی به عنوان عالیترین دستگاه نظارتی حتما این موضوع را از جنبه ملی نیز پیگیری خواهد کرد. البته کار اصلی باید در همین استان انجام شود و مدیران در سطح ملی فقط میتوانند از نظر اعتبار به استان کمک کنند.
آقایی با تاکید بر این موضوع که لایروبی و حذف سنبل آبی فقط یک نوع مسکن است، افزود: کار اصلی بالا بردن تراز آبی تالاب است. طبق تحقیقات تنها راه نجات تالاب بین المللی بندر انزلی احداث سد لاستیکی و متحرک است که آن هم نیاز به یک طرح زیبا و کاربردی با اعتبار کلان ملی دارد.
بازرس کل استان گیلان با اشاره به اینکه اگر تراز آبی تالاب بالا برود خود تالاب خودش را نجات خواهد داد، گفت : در گذشته خیلی کارهای خوب برای احیاء تالاب صورت گرفته اما اینها همه مسکن بوده؛ پس باید کار اساسی در مورد آن صورت گیرد.
