سرخط خبرها
  • تاریخ انتشار : // - 15:22
  • تعداد بازدید خبر : 4239
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

پنجاه و یکمین جلسه اخلاق نظارت و بازرسی به مناسبت ایام فاطمیه با سخنرانی حجت‌الاسلام‌والمسلمین قاسمیان در سازمان بازرسی کل کشور برگزار شد

به گزارش روابط عمومی سازمان بازرسی کل کشور، حجت‌الاسلام والمسلمین قاسمیان در پنجاه و یکمین جلسه از سلسله جلسات اخلاق نظارت و بازرسی با اشاره به آیه 249 سوره بقره، به جریان جنگ طالوت و جالوت پرداخت.

وی ادامه داد: قوم بنی اسرائیل از نبی قوم خود خواستند تا فردی را معرفی کند که با رهبری وی به جنگ با فرعون بروند، نبی خدا خطاب به آنها گفت آیا مرد میدان هستید و در صحنه باقی می‌مانید؟ گفتند بله، می‌مانیم. سپس نبی خدا، طالوت را به آنها معرفی کرد.

مدیر حوزه علمیه مشکات تصریح کرد: وقتی لشکر عازم میدان نبرد شد، در میان راه با نهری برخوردند که طالوت به آنها گفت هرکس از این نهر آب بنوشد از من نیست، مگر به اندازه یک کف دست، اما تنها افراد اندکی به حرف طالوت گوش کردند و بیشتر آنها خود را سیراب کردند؛ وقتی طالوت فرمان حرکت داد، آنهایی که سیراب شده بودند دیگر توانایی حرکت نداشتند و از ادامه مسیر سر باز زدند و تنها افرادی که به اندازه یک کف دست آب نوشیده بودند با وی همراه شدند.

حجت الاسلام قاسمیان با بیان اینکه در ادامه این آیه آمده است «وقتی پای جهاد به میان می‌آید، جز افراد قلیلی همه از میدان نبرد فرار می‌کنند»، افزود: در روایات نهر در این آیه به دنیا تعبیر شده است؛ یعنی افرادی که مشغول دنیا شوند و به تعبیری دنیا خواری کنند، دیگر مرد میدان جهاد نخواهند بود و تنها کسانی اهل جهاد هستند که میزان کمی از نهر و دنیا استفاده کنند.

وی در ادامه با طرح این سوال که برای یک جهادگر چه میزان از رفاه کافیست، گفت: عزم بلند با دنیا‌خواهی و دنیاخواری جور در نمی‌آید و اگر کسی دل بسته و مشغول دنیا شد، دیگر نمی‌تواند عزم جهاد کند.

این استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به باقی داستان نبرد طالوت و جالوت اظهار داشت: یکی از افرادی که تنها به اندازه یک کف دست آب قناعت کرد، جوانی به نام داوود بود که همین جوان نحیف با ضربه‌ای جالوت فرمانده سپاه کفر را از پای درآورد و خداوند به واسطه همین جهاد فی سبیل الله به داوود ثروت و حکمت و علم و سروری عطا کرد.

قاسمیان با تاکید بر اینکه بین خطاکار و خلاف‌کار تفاوت وجود دارد، تصریح کرد: کسانی که طی روز بیشتر در معرض خطا و خطر هستند، باید شبها بیشتر به تهجد و عبادت بپردازند، همانطور که خداوند به پیامبر نماز شب را واجب کرد و در سوره مزمل خطاب به ایشان می‌فرماید شب هنگام برخیز و به عبادت بپرداز.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

کلمات کلیدی
مدیر کل سیستم
تهیه کننده:

مدیر کل سیستم