- بازدید بازرس کل قضایی آذربایجان غربی از شرکت آنیل طب آذران ارومیه 04/04/11
- بازرس کل استان کردستان پای صحبتهای فعالان اقتصادی کامیاران نشست 04/04/11
- بازدید سرزده بازرس کل قضایی خوزستان از بیمارستان حضرت امام خمینی (ره) اهواز 04/04/11
- بازدید بازرس کل قضایی استان یزد از صدا و سیمای مرکز یزد 04/04/11
- بازدید بازرسکل کردستان از مراکز توزیع کالاهای اساسی و تأکید بر تشدید نظارتها و مقابله با تخلفات 04/04/11
- بازرسکل قضایی آذربایجان غربی: کوتاهی در انجام وظایف قانونی، مصداق ترک فعل بوده و مستوجب برخورد قانونی است 04/04/11
- بازدید بازرس کل قضایی آذربایجان غربی از مجتمع آرد فردوس ارومیه 04/04/11
- بازدید بازرس کل استان زنجان از قطب صنعت کفش کشور در هیدج 04/04/11
- بازدید بازرسکل استان قزوین از شرکت ستاره بافت نگارین ارغوان 04/04/11
- بازدید نظارتی بازرس کل استان قزوین از شرکت پخش فراوردههای نفتی 04/04/11
رییس سازمان بازرسی کل کشور در جلسه شورای معاونین وزارت امورخارجه:
وزارت خارجه در حوزه دیپلماسی اقتصادی فعالتر شود/ صيانت از وجهه جمهوري اسلامي در موضوعات حقوق بشري
رییس سازمان بازرسی کل کشور تعیین اولویتبندی کشورهای هدف دیپلماسی عمومی، تکمیل بانک اطلاعاتی کشورها و شخصیتها برای نیل به اهداف این بخش، تعامل و بهرهبرداری موثر از ظرفیت نخبگان، تشکلهای مردم نهاد و انجمنهای دوستی و فعالتر شدن حوزه دیپلماسی اقتصادی را نقاط نیازمند به پیگیری در وزارت امور خارجه برشمرد.
به گزارش روابط عمومی سازمان بازرسیکل کشور، حجتالاسلام والمسلمین درویشیان با حضور در وزارت امور خارجه، مقابله با انواع فساد از جمله اداری و اقتصادی را نه تنها اولویت قوه قضاییه و سازمان بازرسی، بلکه از اولویتهای نظام عنوان کرد و گفت: ما بر شناسایی بسترهای فسادزا، گلوگاههای فساد و اصلاح ساختارهای ناکارآمد و فرآیندهای نامناسب در حوزههای کلان تمرکز داریم.
وی وزارت امور خارجه را پیشانی نظام اسلامی در عرصه بینالملل و یکی از دستگاههای بسیار تاثیرگذار بر حوزههای مختلف از جمله اقتصادی و دارای کارکردهای منحصربه فرد دانست و افزود: یکی از اقدامات ما در راستای کمک به شما، بررسی عملکرد و تکالیف وزارت امور خارجه است.
رییس سازمان بازرسی کل کشور خاطرنشان کرد: به دنبال کمکرسانی و رفع موانع انجام مأموریتهای دستگاههای اجرایی هستیم و توقع داریم دستگاههای اجرایی نیز از پیشنهادها، هشدارها و گزارشهای سازمان بازرسی کل کشور استقبال کنند، چراکه یک ظرفیت کارشناسی و قانونی رایگان در اختیار آنها قرار میگیرد و به آسیبشناسی اقدامات آنها میپردازد.
حجتالاسلام والمسلمین درویشیان با اشاره به قدمت اساسنامه وزارت امور خارجه، برخی از بخشهای این اساسنامه را نیازمند به بروزرسانی دانست.
وی با اشاره به تکالیف قانون برنامه ششم توسعه به وزارت خارجه تصریح کرد: ماده 105 این سند بالادستی تکالیف مهمی را بر عهده وزارتخانه از جمله طراحی و اجرای اقدامات دیپلماتیک در حوزه سیاست خارجی، تقویت دیپلماسی اقتصادی، ايجاد بسترها و شرايط سياسي لازم براي تنوع بخشي و تقويت پيوندهاي همه جانبه با كشورهاي هدف، بهره برداري از ديپلماسي عمومي و روشها و ابزارهاي نوين و كارآمد اطلاعرساني در گستره فرامرزي، صيانت از وجهه بينالمللي جمهوري اسلامي ايران در رابطه با موضوعات حقوق بشري، حمايت همه جانبه از حقوق ايرانيان خارج از كشور و جلب مشاركت آنها در توسعه و پيشرفت كشور، به كارگيري ظرفيت هاي ديپلماسي رسمي در سطوح دو و چندجانبه براي ايجاد محيط سياسي و امنيتي با ثبات و پايدار در منطقه و ... قرار داده است.
رییس سازمان بازرسی کل کشور، تقويت ديپلماسي اقتصادي را در شرایط اقتصادی فعلی بسیار حائز اهمیت عنوان و تاکید کرد: شرایط فعلی کشور میطلبد وزارت خارجه در حوزه دیپلماسی اقتصادی فعالتر شود و این سوال مطرح است آیا برای اجرایی کردن مفاد ماده 105 قانون برنامه ششم که در اواخر آن هستیم، ضوابط، دستورالعمل و سازوکار و تقویت تشکیلاتی در وزارتخانه انجام شده است؟
حجتالاسلام والمسلمین درویشیان تصریح کرد: در راستای اجرای برنامههای بازرسی دورهای، مرکز دیپلماسی عمومی و رسانهای وزارت خارجه را مورد بررسی قرار دادیم و پیشنهاداتی در راستای حسن جریان امور ارائه کردیم که لازم است اجرا شود.
حجتالاسلام والمسلمین درویشیان با اشاره به آسیبها و چالشهای اساسی حوزه دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه گفت: این بخش با توجه به نقش مثبتی که در حوزه اقتصاد مقاومتی و همچنین وضعیت سخت معیشتی مردم میتواند ایفا کند، ضرورت دارد بیشتر مورد توجه قرار گیرد، خصوصا ارتباط با کشورهای همسایه و منطقه.
وی ادامه داد: عملکرد نمایندگیها در افزایش جذب فناوری و صادرات محصولات دانش بنیان، کمیسیونهای اقتصادی مشترک با سایر کشورها، مشکلات توافقنامهها و عدم اطلاع از میزان اجرایی شدن آنها و ناهماهنگی بین فعالیتهای معاونت دیپلماسی اقتصادی و اداره کل سیاسی و منطقهای از جمله چالشها و آسیبهای حوزه دیپلماسی اقتصادی است که باید فعالیتهای وزارتخانه در این حوزه حول معاونت دیپلماسی اقتصادی شکل بگیرد.
حجتالاسلام والمسلمین درویشیان اظهار داشت: قابلیتهای اقتصادی به ویژه محصولات دانش بنیان، نانو و طرحهای آماده سرمایهگذاری کشور را معرفی کنید و نباید صرفاً معرفی محصولات و سرمایهگذاری کشورهای خارجی مورد توجه قرار گیرد.
وی درخصوص مطالبات مالی از کشورهای مختلف همچون کره جنوبی، هند، چین و عراق، گفت: باید مسئولین اقتصادی از ظرفیت دیپلماسی اقتصادی وزارت خارجه بیشتر استفاده کنند تا این منابع وارد کشور شوند.
رییس سازمان بازرسی کل کشور اظهار داشت: در این وزارتخانه به دلیل ارتباطات بینالمللی و فعالیتهای متنوع، ضرورت ایجاد بستر واحد الکترونیک در فعالیتها بسیار احساس میشود.
حجتالاسلام والمسلمین درویشیان در پایان تصریح کرد: امیدوارم در ماههای باقیمانده از دولت، اقدامات ماندگاری را خصوصا نسبت به ترمیم ساختارهایی که نیاز به اصلاح دارد، انجام دهید.
در این دیدار که با حضور معاون نظارت و بازرسی امور سیاسی و قضایی سازمان و بازرسکل واحدهای تابعه مجلس، ریاست جمهوری و امورخارجه تشکیل گردید، محمدجواد ظریف، سیدعباس عراقچی معاون امور سیاسی و غلامرضا انصاری معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امورخارجه به ایراد سخن پرداختند. مشکل در تأمین اعتبارات و تخصیص بودجه، ناهماهنگی در برخی دستگاهها در حوزه تعاملات بینالمللی با وزارت امور خارجه، ضرورت استفاده از نیروهای با سابقه در این وزارتخانه علیرغم قانون منع به کارگیری بازنشستگان و همراهی نهادهای نظارتی برای پیشبرد اهداف این وزارتخانه با توجه به موقعیت حساس این عرصه از جمله نکات مورد اشاره مسئولان دستگاه دیپلماسی در این دیدار بود.
