سرخط خبرها
  • تاریخ انتشار : // - 17:19
  • تعداد بازدید خبر : 4891
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه
رئیس سازمان بازرسی کشور عراق :

تجربه جمهوری اسلامی ایران در امر مبارزه با فساد، ممتاز است

به گزارش روابط عمومی سازمان بازرسی کل کشور ، رئیس سازمان بازرسی عراق در ادامه سفر خود به ایران ، صبح امروز جهت شرکت در سمینار مشترک آموزشی سازمانهای بازرسی دو کشور ایران و عراق وارد مشهد مقدس شد.در این سفر ناصر سراج و دو نفر از معاونین ایشان ، هیئت بازرسی عراقی را همراهی می کنند.

به گزارش روابط عمومی سازمان بازرسی کل کشور ، رئیس سازمان بازرسی عراق در ادامه سفر خود به ایران ، صبح امروز جهت شرکت در سمینار مشترک آموزشی سازمانهای بازرسی دو کشور ایران و عراق وارد مشهد مقدس شد.در این سفر ناصر سراج و دو نفر از معاونین ایشان ، هیئت بازرسی عراقی را همراهی می کنند.

رئیس سازمان بازرسی عراق در این سمینار آموزشی گفت : به درستی که امر فساد چیزی نیست که بر بشر پوشیده باشد و این بحث فساد از خلقت انسان با انسان بوده است. مصداق این امر وجود آیات مختلفی در قرآن در خصوص فساد است. تمرکز قرآن بر روی فساد نشاندهنده این است که فساد امر خطیری است و نابود کننده همه چیز است . الان همه دنیا از آمریکا، آفریقا، آسیا و ... با درجات و نسبتهای مختلف درگیر امر فساد هستند.

حسن الیاسری با عجیب خواندن وجود فساد در کشورهای اسلامی افزود: متاسفانه فساد در کشورهای اسلامی نسبت به سایر کشورها بیشتر است و از همه بدتر این است که ریشه برخی فسادها را در افراد شیعه می بینیم. باید شک کرد در ایمان کسی که به خدا و پیامبر ایمان دارد و فساد می کند.

وی ادامه داد : بر این اساس جنگیدن با فساد نیاز به ابزارهای مختلفی دارد و شروع آن با انسان سازی است. در قدم اول باید یک انسان صالح درست کنیم و سپس باید قوانینی وضع کنیم که بتوان با آنها با فساد مبارزه کنیم.و این قوانین باید بسیار محکم باشد طوری که با یک تروریست رفتار می کنیم. از دیگر ابزارهای مبارزه با فساد این است که هرگونه فسادی را کوچک نشماریم . یکی از خطاهای موجود این است که ما دنبال فسادهای بزرگ باشیم و ار فسادهای کوچک بگذریم. هرکسی از گناهان کوچک بگذرد یقیناً گناهان بزرگ به سراغش می‌آید. لذا قانون گذار باید هم با فسادهای بزرگ و هم فسادهای کوچک مبارزه کند و این فرهنگ امیرالمؤمنین است. من در کشور عراق به این نتیجه رسیدم که کسانی که فساد کوچک می کردند دچار فسادهای بزرگ شدند.

رئیس سازمان بازرسی عراق افزود : من اعتقاد دارم که آدم مفسد ، دشمن وطن ، خدا و پیامبران است. در زمینه مبارزه با فساد باید کمک زیادی از مراجع دینی بگیریم و این یکی از زمینه هایی است که ما در عراق در راستای مبارزه با فساد از آن استفاده می کنیم. زیرا مردم به مراجع دینی معتقدند. در هرجمعه و در هرمکانی که نماینده آقای سیستانی حضور دارند ایشان بر امر مبارزه با فساد تاکید می کنند. از مراجع دینی خواسته ایم به کلیه احزاب سیاسی اعلام کنند که مفسدین را از خودشان دور کنند.

وی ادامه داد : من معتقدم تفاهمنامه همکاری با ایران ، سرمنشاء همکاریهای خوبی خواهد شد. مبارزه ای که جمهوری اسلامی ایران با فساد کرده یک تجربه ممتازی است و یقیناً ما از تجارب شما استفاده خواهیم کرد. ما برای مبارزه با فساد در عراق با همه مشکلاتی که داریم قاطع هستیم . ما با خودمان پیمان بستیم که به هر نحوی و هر قیمتی جلوی فساد را بگیریم. ما معتقدیم هیچ کس بالاتر از قانون نیست. در پایان از قاضی سراج، رئیس دادگستری و کلیه بازرسان کل و بازرسینی که در این جلسه شرکت کردند تشکر می کنم.

در ادامه جلسه ناصر سراج ضمن خیر مقدم به رئیس سازمان بازرسی عراق اظهار داشت : بنده بنای صحبت نداشتم و فقط برخی از مطالبی که در جلسه مطرح شد را توضیح می دهم که اینطور برداشت نشود که فساد فقط مخصوص کشورهای اسلامی است. ما قبول داریم که متاسفانه در کشورهای عربی و اسلامی فساد بیشتری وجود دارد. چرا فساد در این کشورها بیشتر است؟ متاسفانه اکثر حکام کشورهای اسلامی دارای فساد و وابسته به کشورهای غربی هستند. به طور مثال آیا باعث جنگهایی که در منطقه به راه افتاده و مسلمانان را به جان یکدیگر انداخته است خود مسلمانان هستند؟ قطعاً مسببان اصلی آن کشورهای غربی با همراهی حکام وابسته هستند که باعث شکل گیری این فساد می باشند. عربستان سعودی میلیاردها دلار هزینه کرد که در منطقه ، مسلمانان را دچار جنگ کند.

رئیس سازمان بازرسی کل کشور با تاکید بر اینکه ما نباید نقش کشورهای غربی را در ایجاد فساد در کشورهای اسلامی نادیده بگیریم افزود : برای روشن تر شدن موضوع بنده مثالی می زنم ما شخصی را از اهواز داشتیم که میلیاردها ریال از پول مردم را برداشته و به کشورهای غربی پناهنده شد. من با مسئولین آن کشورها مذاکره و آنها را متقاعد کردم که در این موضوع ، پولشویی صورت گرفته است در نهایت پاسخ دادند که چون کشور ایران تحریم است ما نمی خواهیم پول ایران به کشور ایران برگردد. حال آنها فاسد هستند یا کشورهای اسلامی؟ آیا کشورهای غربی که دم از مبارزه با پولشویی می زنند واقعاً معتقد به این امر هستند؟

ناصر سراج تصریح کرد: اکثر فسادهایی که در کشورهای اسلامی اتفاق می افتد منشا آن کشورهای غربی است. من از شما سوال می کنم چه مقدار اموال کشور عراق پس از سقوط صدام به کشورهای غربی رفت؟ آیا اگر این اموال در عراق بود مردم دچار فساد می شدند و یا اگر دچار فساد می شدند میزانش در این حد فعلی بود؟

وی ادامه داد: هدف ایران از امضای تفاهمنامه همکاری با کشورهای چین، دانمارک ، عراق و .... این است که ما باید محیط خارج از کشور را برای مفسدین قرمز و ناامن کنیم. تا اگر فاسدی، پولی را با خود به کشورهای غربی یا اروپایی برد نتواند به راحتی از آن استفاده کند و بتوانیم فرد و اموال سرقت شده را به کشور بازگردانیم.  

 

 

 

 

 


 

 

کلمات کلیدی
مدیر کل سیستم
تهیه کننده:

مدیر کل سیستم