• تاریخ انتشار : // - 09:30
  • تعداد بازدید خبر : 175
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

بازرس کل استان گیلان: فساد مانع توسعه در جامعه است/مدیران بومی اشراف بیشتری بر منطقه دارند

بازرس کل استان گیلان گفت: فساد مانع توسعه در جامعه و جریان پیشرفت آن را مختل و اصل حاکمیت قانون و پیشرفت آن را زیر سؤال می‌برد.

به گزارش روابط عمومی بازرسی کل استان گیلان، کارگاه آموزشی ارتقای سلامت اداری و مبارزه با فساد با محوریت توانمندسازی شهرداران استان گیلان توسط بازرسی کل استان گیلان در سالن اجلاس سازمان نظام‌مهندسی ساختمان گیلان برگزار شد.

احمد آقایی بازرس کل استان گیلان در این کارگاه با بیان اینکه رسالت همه پیامبران ارشاد در جهت فسادزدایی بوده، اظهار کرد: رسالت نبی مکرم اسلام و ائمه اطهار نیز در راستای دعوت مردم و پیشگیری از بروز فساد است.

وی با حایز اهمیت برشمردن مدیران بومی نسبت به غیربومی‌ها، افزود: مدیران بومی اشراف بیشتری به جغرافیای طبیعی، سیاسی و اجتماعی منطقه دارند و می‌توانند در پیشبرد امور موفق‌تر ظاهر شوند.

بازرس کل استان گیلان احاطه و اشراف مدیر بومی بر قلمرو جغرافیایی را موجب موفقیت دانست و گفت: این مزیت‌ها را یک مدیر غیربومی ندارد و باید وقت بیشتری را در این امور صرف کند.

آقایی شهرداران را پدران جمعیت شهری و شهروندان برشمرد و گفت: در قانون ۵۵ شهرداری‌ها، وظایف پرشماری برای شهرداران برشمرده شده که دامنه گسترده‌تری نسبت به سایر مدیریت‌های کشور را شامل می‌شود و این مهم سطح مطالبه‌گری و انتظار شهروندان از شهرداران را بسیار بالا برده است.

وی بر عدالت و توازن خدمتی در سطوح مناطق شهری توسط شهرداران به شهروندان تأکید کرد و گفت: ممکن است در یک منطقه شهری بزرگ‌ترین مقام اجرایی و سیاسی در کنار یک شهروند توان‌خواه زندگی کند ازاین‌رو ارائه خدمات باید متوازن و بر مبنای عدالت باشد.

آقایی  فساد را مسئله‌ای درهم‌تنیده و پیچیده برشمرد و گفت: فساد مانع توسعه در جامعه و جریان پیشرفت آن را مختل و اصل حاکمیت قانون و پیشرفت آن را زیر سؤال می‌برد.

بازرس‌کل استان گیلان وجود فساد را مانع از رفاه اجتماعی دانست و گفت: وجود فساد موجب بروز خرابکاری‌های زیرساختی و افزایش نارضایتی در بین ذی‌نفعان جامعه می‌شود.

وی با بیان اینکه مفهوم فساد هر چیزی بر خلاف عدالت است، گفت: وجود فساد اگر منجر به زورگویی شود موجب هجرت و فرار و اگر موجب ستم باشد، موجب تقابل و فساد است.

وی همچنین وجود رانت و روابط سیاسی را از دیگر مبادی بروز فساد دانست و گفت: عدم تخصص در کنار فقدان تعهد زمینه بروز بسیاری از فسادها است که منشأ آن وجود فسادهای سیاسی است.

بازرس کل استان گیلان با بیان اینکه بازرسی دست توان دستگاهای اجرایی و شهرداران است، افزود: باید با کمک به یکدیگر و دستگیری از مدیران، رشد و توسعه همه‌جانبه را رقم زد و کار نیک و ماندگار از خود برجای بگذاریم.

محمدجواد جوادی‌راد  معاون بازرسی کل استان گیلان نیز که یکی دیگر از سخنرانان این کارگاه آموزشی بود، با بیان اینکه شهرداری‌ها محل ارائه خدمات گسترده به مردم هستند، گفت: اجرای طرح‌های عمرانی موجب ماندگاری چهره موفق از شهرداران می‌شود اما در این میان سرعت انجام کار و تشخیص نیازمندی‌های شهر به خدمت ارائه شده بیانگر هوشمندی شهردار است.

وی با اشاره به اجرای موفق احداث پنج پل روگذر در شهر، افزود: اجرای این طرح‌ها آن‌قدر با رشد و سرعت در ساختمان همراه است که موجب امید افزایی در بین مردم شده درحالی‌که پیش‌تر کندی عملیات اجرایی طرح‌های شهری در رشت موجب بی‌انگیزگی مردم و شهروندان بود.

معاون بازرسی گیلان همچنین بر ضرورت توجه به اکوسیستم و الزامات زیست‌محیطی در اجرای طرح‌های شهری تأکید کرد و گفت: طبیعت و اکوسیستم گیلان بسیار شکننده است و اگر ملاحظات زیست‌محیطی مراقبت نشود، تخریب محیط‌زیست بیش‌ازپیش خواهد بود.

لازم به ذکر است کامران زاده رئیس هیئت مدیره نظام مهندسی ساختمان گیلان و فرزام صفت معاون توسعه منابع انسانی استانداری گیلان نیز از دیگر سخنرانان این کارگاه آموزشی که با حضور همه شهرداران استان گیلان برگزار شد بودند.

یاسر فاتحی فشتمی
تهیه کننده:

یاسر فاتحی فشتمی

تصاویر

 -  -  -  -